Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
555
Följare
46
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed
11 juni 2017

Utdelningsportföljen, Bravida 16,5%

 

 

 

Det var flera månader sen som jag uppdaterade portföljen eller utdelningsportföljen som jag kallar den för. Det enda bolaget som inte ger utdelning är Qliro, alla andra resterande företag har en direktavkastning mellan 1-7%.

 

Nu när jag räknade alla innehav så kom jag upp till att det är 28st alltifrån danska Novo Nordisk, kanadensisk fastighet och turkisk konglomerat bolag. Jag inser att det är för många och där behövs det några gallringar i alla fall de som jag har väldigt små poster i. 

 

Jag har hållit mig borta av IPO:er ett tag nu och det kommer fortsätta förbli så, men en annan investerare tecknar Surgical Science. Hur gör ni?

 

 

 

Taggar (blogg): 
21 april 2017

Utdelningsportföljen, Castellum 11,2%

 

 

Utdelningsportföljen ser just nu enligt diagrammet ovan. Har en regel på att inget av innehaven får ha en större andel än 15%.  Hennes&Mauritz är mitt största innehav med 15,7% och där har jag slutat att köpa fler aktier.

Castellum och Bravida som jag gillar mest av mina innehav är tillsammans 21,6% , skulle inte tvekat om att investera upp båda innehaven så de täcker 30% av portföljen.

I utdelningsportföljen räknar jag alla mina innehav som ger utdelning eller ränta. Så jag tar med även Bolåneportföljen och IPS kontot.

 

 

Om man tittar på tillgångslagen i alla mina konton så ser det ut enligt ovan, med 34,3% Obligationer och 65,7% Aktier. Kommer inom snar framtid sälja stor del av obligationer och ta ut det från kontot.

 

Taggar (blogg): 
15 februari 2017

6 innehav mer än 60% av portföljen

 

Den utdelningsportfölj eller ska jag kalla den för "pengamaskinen", som via ränta på ränta effekten skall ge mig min passiva inkomst och därmed min ekonomiska frihet.

Den portföljen har ni nedan, en blandning av lite allt möjligt, som Fastigheter, Investmentbolag, Installationsbolag, Bank, Räntebevis och Oljebolag. Det här den här portföljen som är tänkt att ge en god utdelningstillväxt varje år. 

6 största innehaven utgör mer än 50% av portföljen och dem är dessa;

 

  • Hennes&Mauritz  17,9%
  • Castellum              10,3%
  • Bravida                    9,7%
  • Investor                   8,5%
  • Industrivärden         7%
  • Nordea                        7%
  • -------------------------
  • Totalt                        60,4%   

 

 

 

 

 

 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (3)

Taggar