Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
555
Följare
46
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed
11 november 2015

Köpa storbolag efter en större nedgång?

Jag har köpt på mig lite Realty Income, HCP, Walmart och Volkswagen(i brorsans portfölj). Alla dessa har haft en lite större nedgång. Realty Income, HCP och Walmart har inte haft en lika stor nedgång som Volkswagen så klart. 

Jag har köpt på mig dessa efter själva nedgången, ingen större analys har gjorts utan jag tycker nedgången blivit "överdriven" pga en del händelser. I Volkswagen fallet så är det definitivt väldigt negativt och de kan få böter på miljarder, men jag har hypotesen om att storbolag alltid kommer tillbaks.

Vad har ni övriga för tankar om detta?

Har någon tankat på Walmart, Realty Income, HCP eller Volkswagen senaste 2 veckor?

I twitter fick jag rekommendationen att man alltid ska vänta 6 månader efter raset innan man köper.

Vad säger ni?

Taggar (blogg): 
25 september 2015

Ha aldrig alla ägg i samma korg - Volkswagen

Du ska aldrig ha alla ägg i en skål, det samma gäller med aktier. Jag har inte haft  stor koll på vad som hänt med Volkswagen förutom att aktiekursen rasat rejält och det räknas väl som en stabil aktie. Det här är ett klockrent exempel på vad som kan hända om man har allt på samma aktie. Den gemene personen skulle inte ha kunnat förutspå det som hände. Är då Volkswagen en attraktiv investering i nuläget?

Det vet jag inte, allt beror på hur stor stämningsbeloppet blir.......

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar