Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
555
Följare
46
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed
11 november 2015

Köpa storbolag efter en större nedgång?

Jag har köpt på mig lite Realty Income, HCP, Walmart och Volkswagen(i brorsans portfölj). Alla dessa har haft en lite större nedgång. Realty Income, HCP och Walmart har inte haft en lika stor nedgång som Volkswagen så klart. 

Jag har köpt på mig dessa efter själva nedgången, ingen större analys har gjorts utan jag tycker nedgången blivit "överdriven" pga en del händelser. I Volkswagen fallet så är det definitivt väldigt negativt och de kan få böter på miljarder, men jag har hypotesen om att storbolag alltid kommer tillbaks.

Vad har ni övriga för tankar om detta?

Har någon tankat på Walmart, Realty Income, HCP eller Volkswagen senaste 2 veckor?

I twitter fick jag rekommendationen att man alltid ska vänta 6 månader efter raset innan man köper.

Vad säger ni?

Taggar (blogg): 
15 oktober 2015

Köper in Walmart direktavkastning 3,26 %

Igår kom Walmart med sin rapport säljtrycket gjorde att aktien sjönk med 10%, så jag passade på att köpe lite Walmart. Giganter som Walmart kommer alltid tillbaka och marknaden brukar överreagera. Walmart har sjunkit från 84,85 dollar till dagens 58,90. Jag litar på utdelningen och det finns potential på återhämtning av kursen.

Några andra faktorer som gör att jag köper är direktavkastningen som på nuvarande kurs är 3,26 %. En annan stor betydelse är att Warren Buffet äger aktien och sedan skall man även beakta dollarkursen som sjunkit en del på sistone. Ur Warren Buffets portfölj äger jag även Coca Cola och IBM, som också är utdelande giganter. 

Såg även att en annan blogg granne Ekonomisk Trygghet har köpt Walmart, spännande! 

Finns det några andra som äger Walmart?

Läs mer nedan;

http://www.dn.se/ekonomi/familjen-forlorade-90-miljarder-i-gar/

http://www.dividend.com/dividend-stocks/services/discount-variety-stores...

http://warrenbuffettstockportfolio.com/

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar