Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
555
Följare
46
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed
2 maj 2017

MIn tjänstepension 311 666 kr

 

 

 

 

Min tjänstepension har jag valt Alecta, som har den lägsta avgiften av dem alla. En liten del av tjänste- eller avtalspensionen som den också kallas för, har jag valt Danica Pension. Där har jag lite egna fonder och brukar göra så när jag tror att dett kan prestera bättre än Alecta.

 

När jag väl hämtar hem vinsten "parkerar" jag det i Alecta och har aldrig sålt det. Det är nyinsatta pengar som jag placerar i egna fonder med.

 

En som också skrivit om sin pension är bloggaren VillhaAllt, se hans portfölj.

 

 

Taggar (blogg): 
13 december 2016

Min avtalspension 277 905 kr

Det är lätt att glömma bort avtalspensionen och premiepensionen som man kan påverka och göra sina val. Här nedan kan du se vad jag valt när det gäller avtalspensionen. Jag litar för fullt på Alecta och att de gör ett schysst jobb. De har lägst avgifter och sist jag analyserade dem, hade de bäst avkastning. Ibland byter jag en del av avtalspensionen till Danica Pension och när jag tycker avkastningen vart bra byter jag tillbaks till Alecta. Se mina placeringar nedan.

 

Placeringen i Alecta.

Hur tänker ni och har ni placerat?

 

 

 

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar