Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
555
Följare
46
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed
20 mars 2017

Lång arbetsdag i Oslo på Large Cap bolag

 

Nu är man äntligen hemma efter att ha haft en lång arbetsdag i Oslo. Åkte iväg Söndags runt 16 och kom hem nyligen, passade även på att köpa lite Baileys och godis från Cloetta :), då det är Tax Free ifrån Norge. Har varit lite off i bloggen senaste dagarna då det varit mycket annat, kan även nämna att jag registrerat en enskild firma där jag kommer att omsätta runt 19 000kr.

 

Det är väldigt viktigt att trivas på jobbet och känna att arbetsuppgifterna motiverar än och att man har en bra relation till arbetskamratern. Jag trivs väldigt bra med båda delarna och att jobba i ett börsnoterat Large Cap företag gör det ännu roligare.

 

Jag började här för inte så länge sen, drygt 8 månader sen då jag vart uppsagd på andra jobbet. Har haft dubbelinkomst sedan dess och snart får jag inte någon mer dubbellön :(. Se mina tidigare inlägg angående detta. 

 

 

Taggar (blogg): 
15 december 2015

Tips vid jobbsökande, tar 23 sekunder

Jag har nu under kort tid sökt 2 jobb och fått gå på 1 intervju och ska gå på den andra nästa vecka. Jag vill dela med mig ett väldigt enkelt tips, som kommer få dig att "sticka" ut lite extra som jag testat när jag sökt till dessa jobb. Jag tror nämligen att det spelat en liten roll. Mitt CV och personliga brev är jag verkligen inte stolt över, den är rent ut sagt kass. Då menar jag upplägget och formuleringar i den. Ni som läser mina inlägg vet väl att jag inte är bäst på att formulera mig bra, det är inte min starka sida direkt :). Nu till tipset!

Jag har gjort en ansökan och skickat iväg det. För det mesta hamnar ju det i något system och går inte personligen till rekryteraren. Kort därefter får man ett mail om att de har fått din ansöka o bla bla bla. Det mailet går ju inte svara på eftersom det är ett standardmail, så jag letar upp rekryterarens mail och skickar svaret till denna. Se nedan, med 2-3 viktiga områden för yrket. 

Hej Anna, Tack själv. Hoppas vi hörs efter att du kollat igenom mitt CV.

  • 9 års erfarenhet som supportkonsult inom .........
  • Jobbat med SQL och behärskar tabellverket i ......

 

I det andra fallet så skickade jag ett sms till rekryteraren, som ringde upp mig inom 2 timmar. 

Jag tror att detta har spelat en viss roll till att de hört av sig, vad tror ni?

Taggar (blogg): 
24 november 2015

Nytt jobb? -- Behöver lite råd från er... 26% löneökning

Förra året fick jag besked om att jag skulle få ett "erbjudande"  eller rättare sagt bli uppsagd. Erbjudandet består av 12 månaders lön förutsatt att jobbar fram till 2016-05-31. Se mer på http://sparaklokt.blogspot.se/2015/03/avgangsvederlag-med-12-manadsloner....

Nu är det så att jag ska på intervju imorgon i ett börsnoterat företag. Jag vill gärna jobba där efter sommaren så att jag kan få mitt avgångsvederal och sökte bara jobbet för att det skulle vara intressant att se om jag skulle bli kallad till en intervju, Först var det en rekryterings bolag som hyr ut mig till det här börsnoterade bolaget som jag sökte jobb hos (blandade ihop dagarna så jag missade intervju dagen, fick ändå komma den dagen som jag hade skrivit i min kalender). Intervjun gick bra och jag drog till med en löneanspråk som är 26% högre än det jag har idag. Jag vart förvånad att jag ens fick komma på intervjun, mitt personliga brev och CV var ihopskrapat på 15 minuter, sedan mailade jag iväg den och skickade sms till honom. Han ringde upp mig efter 1 timma :).

Rekryteraren hörde aldrig av sig utan bolagets chef ringde upp mig och sa att han fått uppgifter från rekryteringsföretag. Chefen sa att jag kan vara aktuell för ett annat jobb. 

Nu är frågan, hur ska jag formulera mig om att jag vill börja efter sommaren. Ska jag nämna att jag har ett incitament med avgångsvederlag som jag fått tidigare eller ska jag säga att jag fick det nu. Jag vill inte gå miste om avgångsvederlaget samtidigt som jag egentligen vill börja där. Det skulle vara klockrent om jag fick börja i augusti. Deras respns kan ju vara att de säger, varför söker du jobb när du ändå ska tacka nej till det.

Hoppas ni förstod min fråga, skrev kanske otydligt. Min starka sida är inte direkt att skriva och formulera så bra....

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (3)

Taggar