Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
555
Följare
46
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed
29 oktober 2017

Veckorapportering + 86 kr

 

 

Det var inte direkt ett resultat som jag kan briljera med den här veckans depåutveckling, men för hel året är jag väldigt nöjd. Där nästan hälften av innehavet är i Ränte/Obligationsfonder i Bolåneportföljen. Sharpekvoten ligger på stabila 1,89, som är helt OK.

 

 

Vill även tipsa om en blogg, som jag rekommenderar er att följa är Aktiepappan.

 

Taggar (blogg): 
1 oktober 2017

Veckorapport + 3 956 kr

 

 

Börsen har stigit på som bara den senaste 10 dagarna, men portföljen har inte alls hängt med tyvärr. Det är H&M som drar ner depån och sen har jag även tagit en mycket defensiv position i Bolåneportföljen. Mer om den portföljen lite senare i veckan.

 

I Utdelningsportföljen är jag fullinvesterad utan någon som helst krigskassa, men min sparkvot kommer hädanefter vara betydligt högre i framtiden. En bloggare som har stenkoll på sin sparkvot är KronanTillMiljonen. Utvecklingen för portföljen är väl OK, men är nöjd i sin helhet om man tittar bak på utveckling från 2016.

 

 

 

Taggar (blogg): 
19 augusti 2017

Veckorapport - 16 378 kr

 

 

Det har varit en del börsnedgångar den här veckan och min portfölj har också hängt med den utvecklingen, man bör ha en hypotes om att portföljen alltid kan sjunka med 50% från sin topp.

 

Jag har på senare år blivit bättre och bättre på att hålla mig till min strategi med utdelningar och gör kontinuerliga köp. Portföljen ser ändå bra ut om man tittar på utvecklingen sedan 2016-01-01.

 

 

 

Taggar (blogg): 
2 juli 2017

Veckorapportering - 9 595 kr

 

 

 

Ännu en vecka med minus siffror, men jag kan glädjas med att jag slog index. Under veckan har jag hunnit sälja av hälften av mina H&M aktier, då jag inte klarade av pressen av att låta portföljen bestå med 38% H&M. Så nu har jag 165 000 kr i kassan, som väntar på att placeras. 

 

Jag har tänkt att dessa ska placeras i börsen under 16 månader alltså 10000kr varje månad i enbart utländska aktier. Hela min utdelningsportföljen skall bestå av 30% Utländska och 70% Svenska. Helst ska det finnas några europeiska innehav så får vara 5% av portföljen. KronanTillMiljonen har skrivit sin Månadsrapport över juni månad, kika gärna in där.

 

 

Ovan kan ni se en bild på mina utdelningar. Det anmärkningsvärda är hur jag flummat runt med placeringar framtill 2012 och sen fått utdelningar göra sitt....

 

 

Taggar (blogg): 
23 juni 2017

Veckorapportering -6 980 kr

 

 

 

En vecka till med nedåtgående siffror, men ändå lite bättre än förra veckan där Hennes&Mauritz tyngde portföljen ordentligt. Nedan en bild över hur portföljen ser ut för närvarande. Tyvärr har min förvaltningskostnad över depån skenat iväg senaste veckor och jag måste minska på mina transaktioner.

Önskar att jag hade lika hög Inkomst 60 600 kr, som min bloggvän VillHaAllt och satt in allt i aktieportföljen.

 

 

 

Taggar (blogg): 
18 juni 2017

Veckorapportering - 8 232 kr

 

 

 

Den här veckan var en tung vecka för min portfölj, där största innehavet Hennes&Mauritz tyngde den rejält. I veckan utökade jag i H&M med en ordentlig post och nu är andelen uppe i 38% av utdelningsportföljen.

 

 

I Twitter höll mina följare inte igen med sin kritik mot mitt val och de förstår jag. Det är en ganska så stor risk att utsätta sin portfölj med ett enda innehav som nästan täcker 40% av hela, men jag tror på att en vändning är nära och har tagit en position utefter detta. Kan erkänna att det varit tufft psykisk under veckan.

 

 

 

Hur som helst så ser utvecklingen för alla innehav ut så här i år (bild ovan)  och då ska man komma ihåg att hälften av portföljen är obligationer och längre ner ser ni utvecklingen från 2016 (bild nedan). Jag ska öppna ett konto till så jag kan urskilja aktier och obligationer i olika konton.

 

 

 

Taggar (blogg): 
9 juni 2017

Veckorapport - 10 647 kr

 

 

Veckan utveckling är rött och det beror på det största innehavet Hennes&Mauritz. Efter en rad riktkursförändringar från några banker sänktes kursen rejält ännu en gång. Jag biter mig fast med mina H&M och göra en del små köp varje gång det sjunker.

 

Castellum däremot som också är ett stort innehav visar styrka och där finns även en utdelning, som jag kommer få i September månad.

 

Förvaltningsavgiften för depån har sjunkit några procentenheter och målet är att få ner det till åtminstone 0,25%.

 

 

 

Wrapp - tanka ner och få 100 kr att äta på valfri restaurang.
Mat.se - handla mat och få 170 kr i rabatt.

 

 

Taggar (blogg): 
20 maj 2017

Veckorapport + 4 880 kr

 

Vecka 20 

 

 

Veckan som gick har gått hyfsat bra för mig och jag slog SIX Portfolio Return Index. För helåret ser det lite annorlunda ut, men är ändå nöjd så här långt in i året med resultatet av alla mina konton tillsammans. Nedan kan ni se en graf över mina konton, har en hög Sharpekvot också som ligger på 2,62. Har läst någonstans om att en Sharpekvot som ligger över 2,0 är riktigt bra!

 

Jag ska skriva lite mer om Sharpekvoten i nästa inlägg och vad det innebär, tycker nämligen att Avanza Akademi har förklarat det riktigt kasst.

 

 

 

 

Taggar (blogg): 
13 april 2017

Veckorapportering + 4 784 kr

 

Vecka 15

 

 

Veckan slutade med +4 784 kr, där SCA steg med hela 7%. Visserligen är det inte så stor post men ändå. Blir en kort rapport idag och Glad Påsk på er.

 

  • Utdelning:   3 297 kr
  • Courtage:       102  kr

 

 

Taggar (blogg): 
3 april 2017

Vekorapportering + 14 197 Kr

 

Vecka 13

 

 

Förra veckan var nog depåns bästa utveckling det här året. Steg med 0,87% eller hela 14 197 kr, fastän jag har Hennes&Mauritz som största innehav. Jag är väldigt kluven med HM och har varit nära att sälja allt, men har nu bestämt  mig för att inte göra det.

Har börjat koncentrera mig på att dra in mer pengar via min enskilda firma eller minska på mina kostnader än att stirra blint på depån. En bloggare som jobbar och tar extra pass är "Villhaallt". Titta gärna förbi hans blogg. 

 

  • Utdelning:   2 601 kr
  • Courtage:         33  kr

 

 

Taggar (blogg): 

Sidor

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar