Spartacus
Likes
160
Antal inlägg
623
Följare
47
Medaljer
0
Om användaren
Tankar, noteringar och funderingar om aktier och investeringar.

RSS

RSS feed

Blogg

Arcus till börsen

Eftersom det redan spekulerats kring Arcus börsnotering i början av året så är det väl på sin plats att göra en notis om det när det väl verkar vara på gång.

I inlägget då kunde jag konstatera att Arcus varit en riktigt bra affär för Ratos. Man har fått tillbaka köpeskillingen plus lite till samt har lyckats mer än dubbla försäljningen genom att köpa in varumärken till sin "portfölj". Det bokförda värdet var mycket mindre än det jag spekulerade i att man kunde få om man börsnoterade Arcus. Min bedömning var att man kunde få mer än dubbla det bokförda värdet om man satte ut Arcus till hugade spekulanter på börsen- ca 1,7 miljarder.

Nu har då äntligen pressmeddelandet från Ratos kommit. Arcus ska ut på börsen och i ryggsäcken har man ca 11% årlig omsättningstillväxt och en omsättning på nu ca 2,6 miljarder nok.

Enligt SEB skulle värderingen inte landa på ca 2 miljarder. Nej nästan det dubbla! Det är prat om 3,2-3,8 miljarder nok. Ja vi får se var vi landar, men jag tycker i alla fall att ett bolag som Ratos, som har att kränga bolag som affärside, gör rätt som just kränger bolag när det verkar vara lättsålt.

Leker vi med tanken att Ratos får ca 2,9 miljarder nok för sin ägarandel vid en notering så är det dryga 9 nok per Ratos-aktie för något som är bokfört till dryga 2 sek.

Är Arcus något du vill äga?

Taggar (blogg): 
Didrikfinans's picture
86
165
40
0
Didrikfinans

Jag är faktiskt lite sugen på att köpa Arcus och har varit det ett tag men vill förstås läsa prospektet först. En skvätt sprit i portföljen vore nog inte fel.

Brukar aldrig vara med på IPO:er så jag vet inte hur mycket information man får men jag antar att man får motsvarande en årsrapport så man kan titta på siffrorna ett antal år tillbaka?

Mvh DF

Anonymous's picture
Utlandsutdelaren (ej registrerad)

Jag är nyfiken på Arcus och kommer titta närmare på erbjudandet. Magkänslan är dock att de inte passar in mot min utdelningsprofil. Misstänker att de kommer ge en för låg utdelningsandel och det är antagligen ett relativt moget och väletablerat företag.

Anonymous's picture
Palle (ej registrerad)

Hur många miljarder har dom i kassan om dom kränger Arcus?

Jag investerar gärna i Arcus på sikt.

Anonymous's picture
Krösus Sork (ej registrerad)

Dom har snaps och gammeldansk i portföljen. Hur hett är det bland dagens unga, framtidens konsumenter?

Anonymous's picture
anon (ej registrerad)

Världen innehåller så mycket mer än några få svenska ungdomar som du verkar basera din utsaga på.

Spartacus's picture
160
623
47
0
Spartacus

@ Didrikfinans - Ja det brukar finnas en hel del information samt även lite om de senaste årens utveckling. Sedan går det ju i Arcus fall alltid gå tillbaka i Ratos rapporter också.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (37)

Taggar