Spartacus
Likes
161
Antal inlägg
628
Följare
47
Medaljer
0
Om användaren
Tankar, noteringar och funderingar om aktier och investeringar.

RSS

RSS feed

Blogg

Clas Ohlson Q2 2018

Clas Ohlson avgav Q2 rapport (2018) idag och som en reaktion på den dök kursen med ca 15%.

Tittar vi på det enskilda kvartalet så såg det nästan identiskt ut som förra årets Q2.

Tittar vi på det gångna halvåret (brutet räkenskapsår) så ökade försäljningen med 2%. Rörelseresultatet ökade med 11%. Vinsten ökade med 12% och kassaflödet var starkt.

I nuläget är rullande 12-månaders vinst 7,87 kr/aktie. Bolagets soliditet ligger på 50%. Senaste utdelningen var 6,25 kr/aktie. En höjning från förra årets 5,75 kr/aktie.

Vad är det som Mr Market inte gillar?

Befarad butiksdöd och onlinekonkurrens.

Det är ju svårt att argumentera emot, för framtiden är ju som alltid oviss. Dock kan man ju ha i åtanke att sällan blir framtiden som man tror. Det tenderar ofta bli överdrifter åt än den ena sidan och än den andra. Det enda man vet är vad som finns här och nu samt vad man får betala för det.

Clas Ohlson har snart funnits i 100 år. Clas Ohlson startade som ett postorderföretag. Är Clas Ohlson ett postorderföretag idag? Nej. Kommer Clas Ohlson se ut som det gör idag i framtiden? Nej.

Förändring är det enda vi kan vara säkra på och de enda bolag som kommer finnas kvar över tid är de som klarar av att förändras. Det, samt att det enligt mig är (som grupp sett) bättre att köpa billigare bolag än dyrare,  är min ”take” på rapporten.

PE-talet är i skrivande stund 14,6 och direktavkastningen på 5,4%.

 

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Mijan (ej registrerad)

Köper du dippen?
Jag är sjukt kluven...

Spartacus's picture
161
628
47
0
Spartacus

@Mijan - En kurstrend kan ju hålla i sig så om det är någon kort dipp eller ej vet jag inte, Kan mycket väl vara en nedåttrend ett tag, men ja jag ska gå in och lägga en köporder tills i morgon nu.

Har du inte kollat på Clas Ohlson tidigare så behöver du inte stressa fram något beslut nu bara för att kursen sjunkit. Bäst, enligt mig, är att ha en lista med bolag som man bedömt i lugn och ro. Sedan agera efter det. Man ska varken sälja eller köpa i hast.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (38)

Taggar