Spartacus
Likes
161
Antal inlägg
624
Följare
47
Medaljer
0
Om användaren
Tankar, noteringar och funderingar om aktier och investeringar.

RSS

RSS feed

Blogg

Hexpol Q1 2017

För ett tag sedan kom Hexpols kvartalsrapport. Siffrorna pekar som för många andra åt rätt håll. Ökad försäljning och ökade vinster. Rullande 12-månaders vinst ligger på 4,13 kr/aktie.

Man har gjort en del förvärv och soliditeten är fortsatt god. Hexpol har ju varit lite av en framgångsaga sedan avknoppningen från Hexagon. Nu har dock Melker Schörling p.g.a. sjukdom tvingats tacka nej till att fortsatt vara ordförande. Tidigare VD Georg Brunstam tar över den posten vilket troligen borgar för att den inslagna vägen fortsättes.

Försäljningstillväxten låg på 14% men rensar man för förvärv och valutaeffekter hamnar man på 5%. Priskonkurrens och höjda råvarupriser verkar pressa marginalerna något. Jag är fortsatt positiv till bolaget som sådant och möjligheterna till förvärv, men värderingen tycker jag indikerar att man redan prisar in att Hexpol ska gå fortsatt bra. Vilket i och för sig är fallet med många bolag just nu.

Såg att börsveckan lade en köp rek. på Hexpol, vilket jag i och för sig kan förstå på kortare sikt.  Hexpols mål och Börsveckan anser också att marginalerna bör kunna förbättras. Det är jag dock lite mer avvaktande till. I alla fall i ett flerårsperspektiv. Det är inget jag räknar med.

Vad är din syn på Hexpol?

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (38)

Taggar