Spartacus
Likes
160
Antal inlägg
623
Följare
47
Medaljer
0
Om användaren
Tankar, noteringar och funderingar om aktier och investeringar.

RSS

RSS feed

Blogg

Jakten på någonting nytt

Tänk dig att du är på väg att köpa en ny bil. Den är fräsch, lockande och spännande. Du ser framför dig hur ett nytt skede i ditt liv kommer börja när du glider runt i  din nya bil. Du tänker dig den högre graden av komfort och status. Doften av nytt. Känslan av oslitet säte och inrede. Ack den lyckan!

 

Visst. Du kommer känna ett lyckorus över den nya bilen när den blir din. Ett tag. Sedan blir även den "vardag". Men ett tag så brukar vi människor känna ett litet lyckorus, ett välbefinnande, när vi finner någonting nytt som vi blir stolt ägare över. Men eftersom det snart går över. Det blir snart en "vardaglig" sak, så vill vi snart ha någonting nytt igen.

 

Nu var det ett bra tag sedan jag själv köpte en ny bil, men det går översätta på i princip allt. Allt som man kan förvärva på ett eller annat sätt.

 

Även på aktier.

 

Påfallande ofta försöker man hitta det där nya spännande caset. Den där nya aktien som borde kunna komplettera portföljen SÅ bra. Man vill så gärna känna att tillfredställelsen över att kunnat förvärva någonting nytt. Ha hittat någonting nytt.

 

Det blir en ständig jakt på någotning nytt. Istället för att fokusera på att lära sig mer om bolag man redan en gång bedömt vara bra och köpvärda.

 

Troligen vill man gärna få till det där välbefinnandet, liknande det som infinner sig när man köper och blir ägare till någonting nytt. Det är på något sätt ej lika belönande för hjärnan att köpa mer av samma.

 

I alla fall brottas jag med det här ibland. Att jag lägger för mycket fokus på att försöka hitta och förvärva någonting nytt och för lite på att fördjupa mig i bolag jag redan har kunskap om. Den här jaklten på någonting nytt är naturligtvis inte helt av ondo, men jag tror man lätt kan låta sig luras att egentligen vända på fler stenar än man behöver, att köpa fler bolag än man behöver, att köpa aktier man inte behöver.

 

Vad tror du? Räcker det att lära sig mycket och följa få samt agera ibland eller måste man konstant förvärva nya "case"?

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Tom (ej registrerad)

Jag vill egt bygga ut de positioner jag har. Problemet är bara att de ser så dyra ut. Så man duttar dit med det man finner billigt för stunden och vips sitter man där med 60 positioner småslattar.

Spartacus's picture
160
623
47
0
Spartacus

Ja det blir lätt så. Det öppnas ett litet "fönster" för köp i det man helst vill ha. Sedan så stängs det och man har svårt att bara sitta och vänta på nästa tillfälle. Istället letar man frenetiskt efter något annat. :)

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (37)

Taggar