Spartacus
Likes
156
Antal inlägg
554
Följare
45
Medaljer
0
Om användaren
Tankar, noteringar och funderingar om aktier och investeringar.

RSS

RSS feed

Blogg

Kvalitetsaktiepodden

Vill bara så här på fredagkvällen slå ett slag för en podd som jag tycker är "hörvärd". Inte minst för att de som håller i den bekänner sig till en investeringsstrategi mycket lik min egen. Ja, jag vet att man egentligen ska sträva för att vidga sitt eget universum med nya intryck, men ibland är det skönt att få gå "back to basic". 

"Loose money for the firm and I will be understanding. Lose a shred of reputation and I will be ruthless. I welcome your questions." yttrade Warren Buffet 1991 vid utfrågning kring Solomon Brothers. Detta är inledningsorden i jingeln till podden och speglar att Buffett är en av förebilderna för poddmakarna.

Podden handlar i grunden om värdeinvestering i kvalitetsaktier d.v.s. hur man identifierar kvalitetsbolag, värderar dem och köper dem när priset understiger "värdet". Detta görs genom att i mångt och mycket titta på bolagens historik och sedan utnyttja Mr Markets mer kortsiktiga svängningar.

Plocka kvalitets bolag i lugn och ro och sedan försöka invänta en mer fördelaktig prisbild innan köp är ju en filosofi jag själv försöker följa.

Podden har just nu haft ca 7000 lyssningar, men de är värda många, många fler. Första avsnittet finns HÄR.

 

Som sagt, lyssna gärna och tyck till.

 

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
David (ej registrerad)

Tack för tipset, hade helt missat. Riktigt bra! Och nu verkar din robot verka vilja släppa igenom mig =)

Spartacus's picture
156
554
45
0
Spartacus

Välkommen David! Ja den kan vara riktigt vaktig ibland. Missa inte intervjun med Ola på Kvaltietsaktiepodden heller. :)

Anonymous's picture
gniden (ej registrerad)

Jag tyckte avsnitt 1-4 var väldigt bra; lite mer filosoferande/spekulerande kring strategi än exempelvis Bördpodden osv. Jag tyckte det diskuterade bolagen på ett väldigt nyanserat sätt. I avsnitt 5 var det dock något som började skava när de superhaussade BTS och Strax. BTS: en IT-konsult som har en mättad nordenmarknad, kan etablera sig i USA OM diverse skatter röstas igenom, och som har problem att ta sig in i den enligt dem själva viktigaste marknaden Tyskland. Strax, ett företag som säljer mobilskal. Detta var fantastisa bolag, med fantastisk ledning, fantastisk historik, och fantastisk framtid. Detta kan så klart stämma men jag föredrar lite nyans också, det handlar trots allt om pengar, besparingar och investeringar. På slutfrågan "äger vi själva aktier i några av de bolag vi pratat om idag?" var svaret "jo, BTS och Strax" - där drog mina öron åt sig. I avsnitt 6 sätter de ihop en buy-n-hold-portfölj med 10 bolag, varav typ 4 är IT-konsulter; inga Large Cap, inga investmentbolag, ingen bank, och inget fastighetsbolag.

mvh
gniden
https://gniden.wordpress.com

Spartacus's picture
156
554
45
0
Spartacus

@gniden - Tankvärd respons. Jag personligen hade också valt flertalet investmentbolag i en buy n hold portfölj (4-6 st). BTS och Strax är inga bolag jag själv hade koll på sedan tidigare. Går bara undantagsvis ned på smallcap.

Spartacus's picture
156
554
45
0
Spartacus

Om det hinns med i mellandagarna skulle jag kanske kunna stämma av några av nämnda bolag mot min egen checklista.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (2)

Taggar