Spartacus
Likes
156
Antal inlägg
589
Följare
45
Medaljer
0
Om användaren
Tankar, noteringar och funderingar om aktier och investeringar.

RSS

RSS feed

Blogg

Latour för 90 kr

Gick igenom lite köp på 90 kr i Latour idag. Tydligen var kursen nere och vände på 89,20 kr. Där ser man.  Skadar aldrig att ha ordrar som ligger uppe. Plötsligt händer något ute i världen och vips, så fångar man något.

Kan också utläsa av graferna att kurserna på världens börser gått ned lite de senaste dagarna. HERREGUD! VILKET RAS!

Skämt å sido. Det går upp och det går ned. När det går upp så har alla gjort kloka aktieval. När det går ned så är det någons fel...

Tillbaka till Latour.

Latour består ju av de noterade bolagen Assa Abloy, Sweco, Fagerhult, Securitas, Tomra, Troax, HMS Networks, Loomis, Nederman och Nobia samt ett 70-tal onoterade industribolag. En mix av noterat och onoterat med andra ord.

Gillar man investmentbolag (vilket jag i regel gör) så är Latour inte att förakta. Substansvärde, aktiekurs liksom rörelsemarginaler inom verksamheterna har stadigt gått uppåt de senaste åren. Just det sistnämnda är värt att komma ihåg samt att Latour just består av mycket industri. Denna bransch har en tendens att få pressade marginaler då konjunkturen vänder nedåt. Det betyder att man ska vara lite försiktig att köpa då det går som bäst. Ofta kan denna typ av bolag få höga multiplar på toppvinster vilket gör att det blir kaka på kaka värderingsmässigt. Viker intjäningen nedåt så pressar inte bara marginalerna utan även multiplarna faller eftersom det nu inte är ”populärt” längre med dessa bolag. Dubbelt så hårt fall med andra ord.

Snart presenteras Latours bokslut. Ser fram emot den. Något annat jag också är nyfiken på att läsa är, lite halvt om halvt bortglömda, Nederman som återfinns i Latours portfölj. Miljöteknikbolaget som jag hållt ett öga på ett tag nu, men ej vågat ta i, än.

Tankar om Latour eller Nederman?

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (20)

Taggar