Spartacus
Likes
160
Antal inlägg
623
Följare
47
Medaljer
0
Om användaren
Tankar, noteringar och funderingar om aktier och investeringar.

RSS

RSS feed

Blogg

Lyfter, störtdyker, rusar, når inte fram och svajigt

Ja som rubriken antyder så är flödar kreativiteten bland rubriksättare inom finansmedia just nu

Det är helt enkelt bokslutstider.

Bokslutstider är ju alltid intressanta. Inte minst för att det är då man får veta vad utdelningarna kommer hamna. En del överraskar positivt, en del negativt och en del blir det varken eller med.

Bokslutstider kan ju också bli lite transaktionstätare. Dels så kanske man omvärderar något, man kanske blir stärkt i sin uppfattning av något, man kanske hittar någon ny infallsvinkel. Jag vet inte om det är så, men det är en känsla jag får.

Jag har hunnit läsa ett par bokslutsrapporter, men inte alla som jag försöker följa, än. Några direkta nya klokskaper kring dem jag har läst har jag inte. Rådet är väl följ den plan du har och om något dyker upp som signalerar att du bör omvärdera, så gör och agera även efter det. Om allt verkar som det förväntas, så fortsätt enligt utstakad kurs.

Ett annat råd skulle också kunna vara. Läs i rätt ordning d.v.s. läs källmaterialet - boksluten först. Innan eventuellt andras tankar om dem läses. Då har man störst chans att bilda sin egen uppfattning.

Men, men för att inte bara vara grådassigt färglös och ändock lyfta något till diskussion. Låt oss ta någonting som kanske livar upp lite.

Ett bolag som har en kassa/investeringar minus långsiktiga skulder, som motsvarar nästan en tredjedel av börsvärdet. Därtill är bolaget enbart värderat till ca 7-8 gånger rörelsevinsten.

Är det något litet, obskyrt och okänt bolag i Exotistan?

Nej det är naturligtvis Apple.

Ett bolag som omfamnas av ett enormt "brus" som jag kallar det. Det är inte helt enkelt att bilda sig en egen , självständig, uppfattning eftersom det finns en så hejdlös massa åsikter kring allt ifrån produkterna, bolaget till dess framtid. Ett bolag som följs av en arme av analytiker. Jag förmodar att det finns lika många traders och börsrobotar i omlopp kring det också. För att inte tala om teknikjournalister och glada amatörer.

Det kan med andra ord sägas vara långt ifrån "under radarn" för folk och fä. Nåväl.

Vad är DIN åsikt om bolaget?

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (37)

Taggar