Spartacus
Likes
162
Antal inlägg
645
Följare
47
Medaljer
0
Om användaren
Tankar, noteringar och funderingar om aktier och investeringar.

RSS

RSS feed

Blogg

Månadsuppdatering kring Mintos

Mintos är en P2P plattform där man kan investera i lån av olika typer, från olika länder och i olika valutor. Provade för ett tag sedan sätta upp ett konto där.

Antalet lån jag har har ökat något p.g.a. att jag får ränta och återbetalning löpande, nästan dagligen. Detta återinvesteras i nya lån. Jag har även köpt lånefordringar på Andrahandsmarknaden.

Under perioden sedan sista uppdateringen så har även nya SEK lån på Mintos upplevt en räntepress. Nya lån i SEK löper nu ”bara” med ca 11-12 % ränta för investerare.  På Andrahandsmarknaden har det dock inträffat att man kunnat köpa en lånefordran i SEK till rabatt.  Detta trots att det inte varit några betalningsförseningar eller annat krångel med dem. Lånen i sig har också en återköpsgaranti ställda till sig. Min löpande avkastning ligger tack vare köp på Andrahandsmarknaden därför någon promille högre än senast.

Min tes kring lånen med rabatten på Andrahandsmarknaden är att det kan handla om utländska investerare som vill komma ur SEK. Den svenska kronan har ju försvagats och det är inte roligt att sitta med lånefordringar i utländsk valuta när valutan går emot en. Ränteavkastningen äts då snabbt upp och själva fordran blir ju också mindre värd för en.

Med det sagt kan man ju även få ”hävstång” på sin avkastning om man ligger rätt.

Kan ju också vara någon som helt enkelt vill avsluta sitt P2P experiment. Då är en Andrahandsmarknad bra att ha. Inga avgifter är kopplade till den.

Antalet SEK-lån jag har är nu 49 st. Alla är ”Current”. Inga förseningar . Förra uppdatering innehöll ju en men den låntagaren är nu i fas igen.

 

 

Mintos verkar ligga i för att erbjuda ett stort sortiment av lån att investera i och det händer mycket om man höjer blicken från bara SEK-lånen. Exempelvis så går det nu investera i både USD som ryska RUB.

 

 

USD-lånen tog snabbt slut. Finns inga när jag publicerar detta, men bör ju ges ut nya förr eller senare.

De ryska RUB-lånen  är snabblån på ca 20-30 dagar med 17 % ränta för investeraren. Den höga räntan får väl sägas indikera risken med dylika lån. Något man bör tänka på innan man eventuellt leker rysk bank-oligark.

Antalet lån i SEK har också börjat sjunka. Sammantaget så finns ca 100 lån att investera i om man räknar med både de på Förstahands- som Andrahandsmarknaden. Får se om det är en tillfällig dipp eller om det ökar framöver.

Att snabbt kunna investera i 100 lån är dock en rejält högre siffra än om man jämför med andra P2P aktörer som erbjuder lån i SEK. Där det i vissa fall kan ta ganska lång tid att komma upp i någorlunda stort antal.

Önskar man själv testa på att investera i P2P lån på Mintos så kan man använda den här affiliate-länken. Den ger dig i så fall 1 % bonus på investerat belopp på Mintos de första 90 dagarna.

Sist men inte minst, om du ska prova P2P tjänster, tänk liksom då det gäller aktier, på risken och din egen risktålighet. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida resultat.

 

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Investeraren_tw (ej registrerad)

Jag vet var nästa bubbla kommer smälla... Men visst vore det helt fantastiskt om det fanns en penningmaskin om trycker upp pengar i svindlande fart, riskfritt och allt.

Mvh https://investera-pengar.blogspot.se/

Anonymous's picture
P (ej registrerad)

Ja kommer bli spännande. Själv gillar jag med Mintos men kör inga svenska lån. Provade ett gäng lån i början utan buyback, 4 av dem defaultade. Processerna rullar på och en är klar (business lån där lagret såldes och långivarna återbetalades) de tre andra rullar på och verkar snart vara klara. Ett hus som ska säljas bland annat. Numera kör jag endast med buyback och mindre konsumentlån. Ökar främst min utlåning i Afrika. Får vi se hur det går.

Testar Housers nu med. Mest buy-to-let.

Mvh

Spartacus's picture
162
646
47
0
Spartacus

@P - Alternativen korta konsumtionslån är ju en av fördelarna med Mintos. Låsa pengarna i 30 dagar är ju skillnad gentemot låsa dem i 36 månader. Afrika? Tja nu har de väl snart lån att erbjuda från alla kontinenter. Går ju verkligen vandra hur långt som helst på riskskalan om man vill det med sådant här. Vem vet. Afrika kanske är det säkraste stället.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (49)

Taggar