Spartacus
Likes
162
Antal inlägg
645
Följare
47
Medaljer
0
Om användaren
Tankar, noteringar och funderingar om aktier och investeringar.

RSS

RSS feed

Blogg

Madison Square Garden Company

Madison Square Garden Company är en ren spekulativ manöver. Intresset initierades p.g.a. en spinn-off, en delningen. En delning där en del fick pengar och en del fick skulder.

 

Det tidigare bolaget har nyligen delats i två. Madison Square Garden (MSG) och Madison Square Garden Networks (MSGN).

 

MSG fick en stor påse pengar, fastigheter så som den berömda arenan Madison Square Garden i New York  samt live-underhållningsdelen så som sportrörelserna i basket och hockey (t.ex. NY Knicks och NY Rangers) samt ordnandet av diverse artistframträdanden (t.ex. Rockettes)

 

MSGN fick mediadelen så som MSG Network, MSG+ m.m.

 

MSG har ca 1,5 miljarder usd i kassa. Är i princip skuldfritt samt så värderas fastigheterna de har (de driver flera olika arenor/teatrar) i balansräkningen till ca 1 miljard usd. Därtill görs ganska så aggressiva avskrivningar på fastigheterna. Nästan så man kan tro att man inte vill redovisa vinster på sista raden. Vad live-underhållning ska värderas till är svårt att säga men den den rörelsen omsätter i alla fall ca 1 miljard usd per år. Väldigt grovt överslagsräknat så utgör basketen 1/3, hockeyn 1/3 och de andra artistframträdandena 1/3 av det.

 

 

 

Det är miljardärfamiljen Dolan som är störste ägare. De har nyligen sålt sitt medieimperium för ca 18 miljarder usd. Tydligen anser de att kabeltv:ns gyllene era är över nu. En möjlig utveckling är att de tänker sig göra sig av även med MSGN också. Eftersom det ser ut att ha klätts som riskkapitalbolag gör med innehav de vill bli av med (dvs skuldsatts och skiftat iväg pengarna någonstans)

 

Marknadsvärdet på MSG nu är ca 4 miljarder usd. Jag tycker inte direkt att bolaget är undervärderat. Värderingen är troligen rimlig givet förutsättningarna, men jag finner det möjligt att MSG "klätts" för att köpas ut av storägarna. Varför fylla ett bolag med alla "godsaker" samtidigt som man gör så pass stora avskrivningar i resultaträkningen att det verkar som om centrala fastigheter i New York ska värderas till 0 kr inom 10 år? Jag är dålig på New Yorks fastighetsmarknad, men det ter sig ändock lite överdrivet.

 

"Varumärkena" får anses starka, behovet av underhållning evigt och det hela är heller inte långt ifrån en oligopo-verksamhet.

 

Det finns dock massor av saker jag kan ha missat här. Massor av saker som kan gå fel. Det här är ren och skär spekulation och ska varsamt behandlas därefter, men det är ändock saker i den här spin-offen som gör att jag tycker det ser ut som om ett utköp är på gång. Då kan det vara lite budpremie på ingång.

 

Men antagligen är det här sådana där vanvetts affärer som Emils pappa pratar om...

Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (50)

Taggar