Spartacus
Likes
162
Antal inlägg
645
Följare
47
Medaljer
0
Om användaren
Tankar, noteringar och funderingar om aktier och investeringar.

RSS

RSS feed

Blogg

Nolato Q3 2016

Nolato (Nordiska Latexfabriken i Torekov) är den lilla koncernen med tillverkning av plast- och silikonprodukter. Huvudkontoret är i Torekov men de flesta anställda finns utanför Sverige. Det är främst i Kina arbetsstyrkan ökat på senare år.

Nolato har ju kan man säga "gått som tåget" då både omsättningstillväxt som vinsttillväxt gett fina siffror de senaste åren.  Rörelsemarginalerna har varit riktigt fina och stigande och det gamla målet 8% i rörelsemarginal över en konjunkturcykel verkar ha varit glömda då värderingen i mitt tycke anpassat sig till de "nya marginalerna". Nu verkar dock trenden med stigande marginaler brytits. I alla fall tillfälligt. Rullande 12 månades EBIT är nu på 10,3%

Omsättningsmässigt verkar Telecom-delen kommit ned en bit. Förra året var ju riktigt gott år för Telecom. Telecom har ju dock alltid varit den del som justeras mest under olika år. Jag vill minnas att åren efter finanskrisen var det ju riktigt dåliga siffror här. Hur som helst här pressas marginalerna.

Medical-delen fortsätter växa, i enlighet med plan kan man väl säga. Jag vill minnas det är ett uttalat mål sedan en tid tillbaka. Marginalerna är bibehållna.

Industri-delen är det inga större förändringar inom.

Nolatos finansiella ställning är fortsatt stark (soliditiet 58%).  Nolato är i mina ögon en liten "industripärla" som jag då och då följt upp för att se att det är "business as usual" och aldrig ångrat köp utav. Jag är inte oäven till att någon gång köpa mer. Har även varit imponerad av förra VD Porat. Nu är det visserligen en Wahlqvist som styr skutan, men med en lång bakgrund inom Nolato så tror jag inte på för stora förändringar.

Vad är din syn på Nolato? Några särskilda svårigheter som du tror bolaget står inför eller är det långt kvar tills några åskmoln tornar upp sig?

 

 

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Orvar (ej registrerad)

Sålde själv mitt innehav idag då jag tycker värderingen har sprungit iväg och är ansträngd. P/E 20 tycker jag är för högt på ett bolag som traditionellt handlas runt 13. Det var ett väldigt svårt beslut då jag gillar företaget, men det är lätt att sk gifta sig med en aktie och tycker det är hög risk för kursfall på nuvarande nivå. Hoppas kunna börja köpa in mig igen i vad som är ett mycket bra företag på "bättre" nivå. 

Spartacus's picture
162
646
47
0
Spartacus

Orvar - Tack för respons. Nej något köpläge nu tycker jag heller det verkligen inte är. Jag har dock aldrig avyttrat några aktier i Nolato utan de har fått hänga med i vått och torrt.I min bevakningslista syns också att "köpvärt" ligger en ganska bra bit ned från nuvarande kursnivå.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (49)

Taggar