Spartacus
Likes
156
Antal inlägg
558
Följare
45
Medaljer
0
Om användaren
Tankar, noteringar och funderingar om aktier och investeringar.

RSS

RSS feed

Blogg

Spartacus Adventskalender- 13

Morgonstund har guld i mun sägs det och visst får man mer gjort om man kommer upp lite tidigare. Själv håller jag en lista med bolag jag vid tillfälle ska försöka titta närmre på. Den listan inkluderar i dagsläget bolagsnamn som Matas, PKC, Fagerhult, Tomra, Hexpol, Medistim och OEM. Dessutom vill man ju följa och fördjupa sig i portföljinnehav. Tyvärr är det här man som glad amatör ligger ordentligt i lä i jämförelse "proffsen". Man måste jobba på dagarna.

För glada amatörer finns det därför en poäng i att ha en passiv strategi att följa. Det är oerhört tidseffektivt. Det är ett argument som inte går att stoppa under stol med. Sedan vet vi ju alla att en mer aktiv investeringsstrategi oftast är så mycket roligare. Samt KAN vara mer belönande. Men hur man närmar sig det här bör var och en fundera över.

Nu över till adventskalendern.

Det är inte vilken dag som helst. Nej idag är det Lucia-dagen. En dag med så många och krångliga anor så det skulle behövas många rader för att reda ut allt. Vi gör det istället lätt för oss och öppnar lucka 13.

 

 

"En låga brinner och gör mörker till ljus

Lucia med frid komma till hem och hus

Men vad gäller börsens volatilitet och hur kurser springa 

Kan inte ens Ernst Kirchensteiger lugn bringa"

 

Obs! Missa inte dagens gäst och intervju som kommer dyka upp lite senare idag dagen till ära.

 

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Frösöfrasse (ej registrerad)

Att höra dina tankar kring OEM vore intressant. Ingen skriver om det bolaget. Ett av mina första innehav, köpt 1984. Snacka om buy and hold.

ha en fortsatt trevlig december.

/Frsösöfrasse

Spartacus's picture
156
559
45
0
Spartacus

@Fröfrasse - 1984 ja det måste ju kvala in i buy and hold. Inte minst i en tid då många verkar flippa sin portfölj två gånger per år. ^^

Ska prioritera att sätta mig in i OEM framför de andra då, men har du följt bolaget sedan 1984 är det nog jag som bör vara väldigt, väldigt nyfiken på din syn på bolaget istället. :)

Fortsatt trevlig december du med och tack för kommentaren.

Anonymous's picture
Anonymous (ej registrerad)

Kul, ska bli intressant. Kan väl inte påstå att jag "följt"bolaget sedan -84, var sju år då, haha :) Får tacka fadern för aktierna... Jag gillar affärsmodellen, en länk mellan leverantörer och slutkunder.  Axis grundare pratade lite om vikten av detta i Börspodden för något avsnitt sedan.  Jag bedömer att OEM har väldigt trogna kunder. Bra avkastning på eget kapital. Fina möjligheter till fortsatt tillväxt genom förvärv, breddning av sortiment och geografisk expansion. Gillar man utdelningar borde man gilla bolaget som har fin utdelingstillväxt på senare år, kryddat med extra utdelning. Sedan bör man väl ändå ha ett midcap bolag från småland i portföljen också :). Detta är några saker jag gillar med bolaget. Synpunkter, positiva som negativa tas tacksamt emot. Då man är amatör på aktieinvesteringar så är andras synpunkter värdefulla!

/Frösöfrasse

Spartacus's picture
156
559
45
0
Spartacus

@Fröfrasse - Stämmer man av OEM mot t.ex. Grahams-kriterierna så kvalar ju bolaget in på väldigt många vilket gör det intressant. Det är väl nuvarande värderingen främst som inte gör det, men vad det gäller bolagets fundamenta så... :)

Anonymous's picture
Frösöfrasse (ej registrerad)

Ja, hög värdering nu. Direktavkastning har tidigare år legat över 5%. Uppvärdering senaste tre åren och nu är DA under 3,5%.

Tack för synpunkter!

Frösöfrasse

Spartacus's picture
156
559
45
0
Spartacus

@Fröfrasse - Nej värderingen ser inte aptitlig ut, men definitivt ett bolag värt att ställa mot min checklista. Kommer upp så småningom. :)

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (4)

Taggar