Spartacus
Likes
161
Antal inlägg
624
Följare
47
Medaljer
0
Om användaren
Tankar, noteringar och funderingar om aktier och investeringar.

RSS

RSS feed

Blogg

Traction Q3 2017

Traction, det lite mindre investmentbolaget som är noterat på midcap, har rapporterat nyligen. Rapporterna brukar vara en fröjd av spartanskhet och enkel prydlighet utan för mycket omsvepande beskrivningar. Läs och jämför med andra.

Substansvärdet uppgick vid kvartalsslutet till 198 kr/aktie. För ett halvår sedan var det 178 kr/aktie och för ett år sedan 159 kr/aktie. Vad säga? Det tickar på uppåt.

Detta trots en procentuell stor andel kassa i portföljen. Ingen belånad portfölj här inte.

Substansvärdemässigt utgör Nilörn, Drillcon och OEM störst andel av den noterade andelen i portföljen. Drygt 40% av portföljen utgörs av noterade innehav. Hör och häpna så är nästan 40% av portföljen kassa eller räntebärandeplaceringar också! I tider av högt värderade bolag så håller man alltså mycket pengar i kassakistan. Det är disciplin det. Som ni ser av substansvärdetillväxten har det dock inte drabbat avkastningen då substansvärdet ökat med nästan 25% på ett år.

Jag är imponerad. Tyvärr har Mr Market också varit det då jag aktiekursen stuckit iväg uppåt också i år och några ”gratis-pengar” har det inte varit tal om längre då substansrabatten försvunnit sedan ett tag tillbaka.

Traction är ju ett bet på Stillström, men hittills har det varit ett bra bet. Bolaget sticker ut lite genom att inte ha någon valberedning. Önskar man föreslå någon till styrelsen får man helt enkelt kontakta Bengt direkt. Traction är lite mer som ett ”Family Office” m.a.o.

Traction är ett sådant där bolag jag gärna viktar upp i då jag finner det lämpligt.

Åsikter om Traction?

 

Taggar (blogg): 
Investerarfysikern's picture
748
1379
139
0
Investerarfysikern

Intressant utveckling! De lyckas bra Stillström. Läste på om bolaget när Värdepappret skrev om det och funderade på hur bra de skulle lyckas med sån stor kassa. De lyckades bättre än vad jag trodde och med så stor kassa är de väl förderedda inför nästa lågkonjunktur också. Lite så Berkshire Hathaway för tillfället. Ska bli intressant att följa framöver.

Spartacus's picture
161
625
47
0
Spartacus

@Investerarfysikern - Verkligen. De har både fått äta kakan som behållt den känns det som. :)

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (38)

Taggar