Spartacus
Likes
160
Antal inlägg
619
Följare
47
Medaljer
0
Om användaren
Tankar, noteringar och funderingar om aktier och investeringar.

RSS

RSS feed
9 december 2016

Den perfekta julklapps-aktien

I takt med att aktieintresset vuxit på senare år verkar också traditionen av att ge bort aktier som julgåva också tilltagit. Det är en gåva som på sikt kan bli mycket uppskattad även om det hos de små kanske inte ligger högst på önskelistan direkt.

I dagens samhälle går det dock inte lägga fysiska värdepapper i ett brev och ge bort. Det som behövs för att skänka en eller flera aktier är att man skriver en begäran, till den bank där man har aktierna, om att överföra aktierna till en annan person. Finns ofta särskila blanketter för detta ändamål. Det kan också behövas kopia på id-handling samt att det vidimeras av två utomstående personer.

Vill man inte krångla med värdepappersöverföringar kan man ju också skänka pengar samt en notis om vad man vill ska köpas för pengarna. Finns ju dock inga garantier att så görs.

Oavsett tillvägaångssätt så kvarstår frågan. Vad ska köpas/ges bort?

Om jag själv skulle ge bort aktier så skulle jag inte ta någon av de nyast tillkomna bolagen på börsen. Nej, tvärt om. Jag hade valt bland bolagen som funnits länge. Gärna stora, investmentliknande eller globala bolag.

 

 

Investor skulle t.ex. kunna platsa som gåva från mig. Ett bolag som funnits i  100 år och som ger en väldigt bred exponering via alla sina olika innehav.

Hur är det för dig? Vilken aktie tycker du skulle kunna vara den perfekta julklapps-aktien? Några tips till oss andra?

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (37)

Taggar