Spartacus
Likes
160
Antal inlägg
623
Följare
47
Medaljer
0
Om användaren
Tankar, noteringar och funderingar om aktier och investeringar.

RSS

RSS feed
23 februari

Dagens toppmöte

Idag håller storägarna i den gamla nationalklenoden Volvo möte.

Det är Geelys Li Shufu och Industrivärdens Fredrik Lundberg. Rutinerade och slipade herrar båda två.

Industrivärden är ju en gammal storägare men Geely köpte Cevians del för ett litet tag sedan. Geely är störste ägaren sett till kapitalet, men vi har ju våra speciella regler kring möjligheterna till olika aktiesorter här i Sverige så Industrivärden har fortfarande, än så länge, flest röster.

Internationellt brukar sådant här aktieslagsförfarande vara kritiserat. Det finns ju en poäng i att den som satsat mest kapital också ska få bestämma mest, men vi har ju våra gamla maktbolag och finansfamiljer i Sverige som gärna behåller status quo. Så någon förändring lär det nog inte bli på den fronten.

Av Lundberg tillsatta VD:n Stjernholm är naturligtvis också med.

Jag har naturligtvis ingen aning om vad som ska komma ut från detta möte. Antagligen ska de båda syna den andre lite grann. Kommer de överrens om någonting så lär vi säkert bara höra delar av det, inte få hela bilden.

Vad tror du kommer komma ut från detta möte?

24 mars 2017

Intressant intervju i Börspodden

Jag måste säga att en av de intressantaste intervjuerna aktiesnacks-podden Börspodden fått till är den senaste med Sverker Martin-Löf -  Intervju med Sverker Martin-Löf.

Minns ni mediastormen kring några av Industrivärdens toppar för ett tag sedan? Nu får vi höra Martin-Löfs version och det fångar upp helt andra saker än de som pumpades runt i media då det begav sig.

Jag rekommenderar att man lyssnar. Om enbart bitar av det som berättas stämmer så är det ytterst besvärande för inte minst svensk journalistkår. En eloge till Börspodden för att genomföra riktig journalistik d.v.s. försöka gräva fram fler sidor av ett mynt än ett och få fram så mycket fakta på bordet som möjligt. Inte bara driva en förutbestämd tes.

Om delar av det som kan anas är sant så är det också besvärande för Lundberg. Glorian hamnar helt klart i så fall på sned.

Nu verkar det dock inte finnas några bevis åt endera hållen, men ut kom i alla fall en vinnare i hur maktbalansen försköts.

Har du lyssnat på avsnittet? Vad tycker du?

Blog Archive

Blog Archive
2018 (37)

Taggar