Spartacus
Likes
161
Antal inlägg
624
Följare
47
Medaljer
0
Om användaren
Tankar, noteringar och funderingar om aktier och investeringar.

RSS

RSS feed
26 februari

Vad ska du använda det höjda barnbidraget till?

Nu höjs barnbidraget. 200 kr per barn. Ett allmänt barnbidrag har funnits i Sverige sedan 1948. Alltså över 10 år äldre än Kalle Ankas Jul.

Ibland har det kommit upp till diskussion om det ska behovsprövas, som det var från början. Dock så verkar det som administrationen av det hela skulle äta upp en hel del av det så istället får allt och alla.

Eller rättare sagt. Vårdnadshavare till barn under 16 år får barnbidrag. Försäkringskassan har förresten en bra sida som svarar på de vanligaste frågorna kring barnbidraget. Klicka här för att komma till Försäkringskassan.

I Sverige finns enligt SCB ca 1,1 milj. familjer med barn under 18 år. När barnet fyller 16 så förvandlas ju barnbidraget till studiebidrag. Om man studerar vill säga. Gymnasium, Komvux eller Folkhögskola.

Sju av tio familjer är kärnfamiljer. Två av tio är familjer med ensamstående och en av tio är s.k. ombildade familjer. Förr sa man ju att  föräldrar fick fler och fler barn över tiden men idag är det ju så att barnen får fler och fler föräldrar...

Ursäkta den ironiska utfladdringen. Tillbaka till ämnet.

200 kr per barn!

Vad ska du använda det till? Sparande? Konsumtion? Hanterar ditt barn barnbidraget eller du?

Taggar (blogg): 

Blog Archive

Blog Archive
2018 (37)

Taggar