TradeVenue-bloggen
Likes
67
Antal inlägg
50
Följare
17
Medaljer
0
Om användaren
I TradeVenue-bloggen publicerar vi inlägg som har med siten att göra.
Kontakt email

RSS

RSS feed
10 timmar

Teknisk Analys (TA): Integrum

Sedan ATH-nivån 39,30 kr, som agerar motstånd, har Integrum fallit tillbaka något och stöd återfinns vid den signifikanta nivån 30 kr följt av linjen vid 28 kr. Notera att Stochastic pekar nedåt och befinner sig på låga nivåer. Handelsvolymerna har sedan slutet på november ökat samtidigt som Integrum handlas i en positiv trend på medellångsikt.

Taggar (blogg): 
23 november 2017

Analys: Christian Berner Tech Trade

Christian Berner är ett teknikhandelsbolag med fokus på
tekniska lösningar, produkter och service till företag och
offentliga verksamheter i de nordiska länderna. Bolaget
har en bred produktmix och erbjuder helhetslösningar där
kunddialogen följs från början till slut med att precisera
och utreda behov, rådgivning, service och utveckling...

Läs hela analysen här: https://www.dropbox.com/s/1jnesk2dl8l4x6r/Christian%20Berner%20Analys.pdf?dl=0

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
3 november 2017

Teknisk Analys (TA): Christian Berner Tech Trade

Aktien har de senaste handelsdagarna stängt över MA50 samtidigt som aktien i dagsläget testar motståndet vid 19 kr, en stängning över nivån kan vara signifikant. Vidare finns motstånd inom intervallet 20,50-21 kr, följt av årshögsta noteringen vid 22,50 kr. På nedsidan återfinns främst stöd vid 17 kr. Notera att Stochastic befinner sig på höga nivåer.

25 oktober 2017

Irisity teknisk analys (TA)

I förra veckan offentliggjordes Irisitys Q3-rapport, något som marknaden tolkade positivt. Aktien handlas i en positiv trend på medellång sikt (MA 50) och motstånd återfinns vid högsta öppningskursen 9,75 kr följt av den signifikanta nivån 10 kr. På nedsidan finns stöd vid 8,35 kr följt av 50-dagars glidande medelvärdet. Stochastic befinner sig på höga nivåer och pekar fortsatt uppåt.

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
25 oktober 2017

Intervju med Irisitys VD Marcus Bäcklund

Irisity offentliggjorde en Q3-rapport i förra veckan som välkomnades av marknaden. Vi på TradeVenue har träffat Irisitys VD Marcus Bäcklund som ger oss en inblick i bolaget samt vad som händer framgent.

 

Kan du kort berätta om dig själv och din bakgrund, samt om vad Irisity bedriver för verksamhet?

”Mitt namn är Marcus Bäcklund och jag har en bakgrund som företagsledare och IT-entreprenör och har arbetat med tillväxtbolag i större delen av min karriär. Jag är sedan 1 januari 2017 VD för Irisity och dessförinnan arbetade jag som investeringschef på Chalmers Ventures.

Irisity utvecklar och levererar intelligent bevakningsteknologi. Bolagets patenterade videoanalysalgoritmer är ett självlärande system med artificiell intelligens baserad på forskning vid Chalmers tekniska högskola i Göteborg. I samarbete med ledande internationella larmcentralsnätverk, skräddarsyr Irisity bevakningen att förebygga skadegörelse, intrång, stöld och brand. Irisity levererar intelligent kamerabevakning som en tjänst, Security as a Service (SaaS) med aktiv bevakning dygnet runt, där garanti alltid lämnas för att väktare endast skickas vid verifierade intrång.

Irisitys algoritmer är så effektiva att vi kan lämna en unik fellarmsgaranti (fellarm driver negativ uppmärksamhet samt ökad kostnad). Våra kunder konstaterar en mycket stor besparingseffekt, där exempelvis skolbevakaren i genomsnitt reducerar kostnaden för skadegörelse och stöld med 70-80%.”

 

Ni har en ny affärsmodell, kan du berätta mer om det?

”Det stämmer. Vi förändrar nu vår affärsmodell utifrån ett kundbehovsfokus där kunderna betalar vid intrång och inte för fellarm. Detta kan tyckas självklart men är långt ifrån hur bevakningsbranschen hittills fungerat. Företag har istället tvingats betala en hög fast avgift, oavsett om det sker något intrång eller ej. Många företag betalar också stora kostnader för rena fellarm, som förutom ökad kostnad även driver negativ uppmärksamhet. Införandet av Irisitys nya modell kommer ske gradvis för våra existerande kunder och direkt för nya.”

 

Spännande, hur många kunder har ni idag och kan du berätta mer om er tillväxt –och expansionsstrategi? 

”Irisity bevakar idag över 400 objekt för 350 kunder i Skandinavien. Objekt som är allt från det prestigefyllda Skanska projekt Slussen i Stockholm, till de mest problemtyngda förortsskolorna i våra storstäder.

Vad gäller vår expansionsstrategi, avser vi inte att bygga en internationell organisation med lokala kontor utan kommer att expandera genom licensiering. Vi praktiserar en välbeprövad ”mjukvarulicensmodell”, med hög bruttomarginal, ett minimum av investering och förhållandevis låg risk. Under året har ett omfattande förändringsarbete gjorts internt, där vi stärkt våra processer för sälj, kundhantering och utveckling, vilket skapat en stabil grund för tillväxtarbetet under det fjärde kvartalet och nästa år.

Vidare är målsättningen att teckna licenstagare i minst 10 länder/marknader utanför Skandinavien vid utgången av 2018.”

Mer information i bolagspresentationen: http://tradevenue.se/company/irisity

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
17 oktober 2017

Information om TradeVenues databaskrasch tis 17 okt

Igår kväll kraschade vår databas, vilket har gjort att sajten legat nere sedan dess (ungefär ett dygn). Både vår webbyrå (Awave) och serverleverantör (Ipeer) har jobbat konstant sedan igår kväll för att lösa problemet. 

Nu har vi lyckats få upp en backup av sajten från i fredags. Detta innebär dock några (tillfälliga) fel på sajten. Alla börskurser är felaktiga. Dessa håller vi dock på att uppdatera, och förhoppningsvis är det åtgärdat redan till imorgon bitti. Utöver detta har allt material som skapats på sajten sedan i fredags försvunnit (förhoppningsvis tillfälligt som sagt!). Blogginlägg, kommentarer, mm. Ipeer jobbar på att laga den trasiga databasen och så fort det är fixat så kommer vi att migrera denna med den nuvarande. 

Det är alltså fritt fram att använda sajten som vanligt, och vi jobbar på att få tillbaka materialet som har skapats mellan fredag och måndag.

Vi ber om ursäkt för detta och uppskattar ert tålamod!

Mvh
Team TV

Taggar (blogg): 
9 december 2016

Vi växer och söker en ny Account Manager!

TradeVenue söker Account Manager 

 

TradeVenue letar efter en driven senior Account Manager som vill vara med och utveckla bolagets framtid. Din roll som Account Manager är att initiera och driva säljprocesser samt att bygga långsiktiga relationer med bolagets kunder. TradeVenues primära målgrupp utgörs av börsnoterade bolag.  

 

Om TradeVenue 

TradeVenue.se är en stor heltäckande plattform om börsen med en social del med bloggar, forum och virtuella portföljer, och en analytisk del med bolagsinformation, bevaknings- och analysverktyg. Sajten har på kort tid etablerat sig som en av de största inom sin nisch med ca 60 000 besökare/mån. Ett flertal av Sveriges största ekonomibloggare har flyttat sina bloggar till plattformen. TradeVenue har också flest följare i sociala medier i branschen (ca 20 000).  

 

Läs mer om oss här: 

 

Om tjänsten 

TradeVenue.se lanserades den 28 maj 2015. Sedan dess har produkten utvecklats och förfinats, trafiken har byggts upp och varumärket har stärkts. Bolaget har ett 20-tal kunder som har testat produkten under året med lyckad respons. Hösten 2016 gick Erik Penser Bank in som storägare i bolaget och Johan Mörner, VD Erik Penser Bank, blev styrelseordförande för TradeVenue. Samtidigt investerade också Louise Grünthal i TradeVenue, som tidigare varit med och byggt upp Introduce. 

 

Nu är TradeVenue med andra ord redo för nästa nivå genom att anställa en Account Manager som fokuserar hundra procent på att bredda bolagets kundbas, vilket du gör genom att sälja och bygga relationer med ledande befattningshavare på börsnoterade bolag. I och med kundprofilen är det viktigt att du ger ett seniort och seriöst intryck . Webb-, finans och aktiekunskaper är inget måste, det viktigaste är att du är driven och brinner för försäljningen och relationsbyggande. Kontoret är beläget i korsningen Linnégatan/Nybrogatan i Stockholm. Tjänsten förutsätter att du har stark initiativförmåga, sköter dina rutiner och ständigt strävar efter att utvecklas i rollen som Account Manager. 

 

Skicka din ansökan till Erik Thulin:

erik@tradevenue.se

Taggar (blogg): 
9 juni 2016

TradeVenue attackerad av spamrobotar

Sedan vi lanserade funktionen att kunna kommentera utan att vara en registrerad användare har vi haft problem med robotar som spammar kommentarer i bloggar och forum. Vi har även lanserat ett spamskydd, men robotarna verkar ha överlistat det. Och idag har en större attack mot sajten skett med ett hundratal spaminlägg och det fortsätter inkomma nytt spam regelbundet. Vi raderar spammet hela tiden, men detta kan göra att era notifikationscenter får in en hel del felaktiga notifikationer.

Vi jobbar för att hitta både en kortsiktig och långsiktig lösning. Hoppas ni har överseende med detta.

Uppdatering 17:02: Tillfälligt kommer vi ev. bli tvungna att stänga möjligheten att kommentera som oregistrerad användare. Vi hoppas ni har överseende med detta. Glöm inte att det är enkelt och gratis att registera sig och kommentera med sin användare.

Uppdatering 21:57: Problemet är förhoppningsvis löst nu! Mer information nedan.

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
19 maj 2016

Vi växer och söker en ny utvecklare. Mer info om annonsen här!

TradeVenue

Start-up inom sociala medier söker utvecklare

 

Om TradeVenue

TradeVenue.se är en heltäckande social plattform om aktier och sparande där användarna kan interagera i forum, bloggar och skapa virtuella portföljer mm. Sajten har på ett år etablerat sig som en av de största inom sin nisch. Idag har TradeVenue.se ca 50 000 besökare/mån och 40 000 följare i sociala medier, och ett flertal av Sveriges största ekonomibloggare har flyttat sina bloggar till plattformen.

 

Om tjänsten

TradeVenue är utvecklad av en extern webbyrå. För att uppnå våra mål, att vara längst fram i ledet av tech och sociala mediers utveckling, letar vi efter en kreativ, driven och kompetent utvecklare. En person som kan komma in och andas TradeVenue varje dag och som brinner för programmering, growth hacking och tech överlag.

 

Vi söker dig som vill komma in i ett tidigt skede i en start-up och ta stor plats i ett innovativt bolag. Dina ansvarsområden innefattar allt som har med den tekniska biten att göra, och ev. även en del design om kompetensen och intresset finns.

 

En teknisk akademisk examen eller motsvarande är en fördel men inte ett krav. Du har erfarenhet av både förvaltning av system samt systemutveckling. Bakom dig har du minst ett system som du själv har utvecklat och kan presentera i en intervju. Du kan hantera komplexa system och är van vid olika databaser. Kunskap och intresse för ekonomi är bra, likaså om du tidigare jobbat med någon onlinesatsning, men är absolut inte ett måste.

 

Omfattning & Ersättning

Helst heltid, men som alltid med start-ups så är vi flexibla och öppna för förslag. Likaså ersättningen kan vi gemensamt hitta ett upplägg som passar. Vidare, kommer vi erbjuda ett incitamentprogram som gör dig till en långsiktig delägare i TradeVenue.

 

Är du intresserad? Skicka din ansökan till adam@tradevenue.se!

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
31 augusti 2015

Virtuella portföljer fungerar igen!

Vi har nyligen åtgärdat tidigare portföljproblemtik, som har inneburit att de virtuella portföljern ej har tagit hänsyn till utdelningar eller aktiesplittar (vissa har även förlorat viss likvid vid handel i vissa aktier). 

För er som har förlorat utdelning, tjänat/förlorat pengar vid en aktiesplit (normal eller omvänd splitt), kan nu andas ut. Vi har korrigerat samtliga portföljer, så att de är baserade på sin "justerade kurs" (eng. adjusted closeprice) framöver. 

Ifall någon trots detta, inte skulle ha erhållit en eventuell likvid eller ha övriga problem med sin virtuella portfölj. Vänligen kontakta oss på info@tradevenue.se

Att portföljproblematiken är åtgärdad innebär att vi åter riktar fullt fokus på att förbättra sajtens funktionalitet. Detta innebär att många nya funktioner är att vänta de närmsta veckorna. 

/TradeVenue Teamet 

Taggar (blogg): 

Sidor