Tradetalk
Likes
12
Antal inlägg
13
Följare
7
Medaljer
0
Om användaren
En kille som lever för säljprocesser och gillar teorierna kring Key Account Management. Pappa till 3 underbara barn och har en härlig flickvän ! Jobbar som marknadschef och intresserad av ekonomi, inre sökning och omvärldsbevakning
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Att leva på utdelningar är ett fundamentalt tankefel

Tidigare i veckan så hamnade jag i en twitterdiskussion kring denna sak, jag dammar här av ett blogginlägg från förra året med min åsikt kring att leva på utdelningar/avkastning

 

"Det har kommit lite på modet att man ska spara eller satsa på att kunna leva på sina utdelningar. Jag tycker det är fel tänkt hos de flesta som satsar på denna strategi.

Missförstå mig inte, jag förordar sparsamhet och att man ska placera efter en strategi. Det är inte felet.

Felet är att de flesta prioriterar bort annat på vägen. Jag hävdar att de som är gamla eller har tillräckligt med livserfarenhet förstår mig.

 

Att under 20 – 25 år bara fokusera på att bygga upp ett kapital, där man varje gång man handlar in ngt ställer detta i relation till vad detta ger i framtida avkastning, är för mig ett märkligt fenomen. Har till och med hamnat i en diskussion på twitter att man valt bort barn eftersom det försenar ”friheten”.

Läs den sista meningen 1 gång till, och då menar jag inte att man väljer bort barn det är enligt mig helt OK om man vill det, nej man ser en ”frihet”. Frihet från vad ? Det livet du lever nu ? Då lever du fel liv enligt mig. Ok då hävdar vissa att man vill få frihet genom trygghet. Ett ord som varje svensk dyrkar. Allting går att lösa med trygghet. Vi är ett trygghetsknarkande folk och det hämmar oss att leva livet fullt ut varje dag.

När du väl blir äldre, eller får den insikten, så är pengar inte alls lika mycket värda. Om man har 30 el 3 miljoner när man dör kan liksom kvitta, nästa generation är ändå satt på att tjäna sina egna pengar. Iallafall hos mig !

Jag hade lyckan att ha ett arbete som var extremt stimulerande och otroligt utmanande, men intensivt. Så när jag efter 10 år beslutade mig för att stiga av så var det många som lyfte på ögonbrynen. Ett bra jobb, en bra titel och en trygghet försvann, jo det stämmer såklart, men jag hade helt enkelt inte viljan till det. Så sluta upp att planera för långt framåt, ta en vecka ledigt från ditt arbete, åk iväg själv någonstans och reflektera över vad som är viktigt för dig i ditt liv här och nu. Du har bara ett liv så låt inte det gå till spillo genom en hägring om ”frihet” och total lycka 20 år framåt i tiden, utan lev livet så som du vill här och nu.

Tack för ordet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taggar (forum): 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.