Nyhet
9 Mar, 2023

BLUELAKE MINERAL: GÖR EMISSIONER OM TOTALT 34,5 MLN KR

Uppdaterad:
2 Jun, 2023

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bluelake Mineral har beslutat om en partiellt säkerställd företrädesemission av units om cirka 26,5 miljoner kronor och en riktad emission av konvertibler om 8,0 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Företrädesemissionen omfattar högst 2.645.801 units, där en (1) unit består av tio (10) aktier och fem (5) teckningsoptioner. Teckningskursen är 10:00 kronor per unit, motsvarande 1:00 krona per aktie.

Emissionen av konvertibler, om 8,0 miljoner kronor, riktas till Formue Nord Fokus A/S. Som en del av överenskommelsen rörande det konvertibla lånet kommer Formue Nord Fokus A/S erhålla 4.000.000 teckningsoptioner av samma serie som de genom företrädesemissionen emitterade teckningsoptionerna.

Nettolikviden från emissionerna kommer att användas till finansiering av tillståndsprocesserna i Joma och Stekenjokk-Levi, projektutveckling i Rönnbäcken, återbetalning av utestående lån och bolagsdrift.

Företrädesemissionen är säkerställd till cirka 19,8 miljoner kronor, motsvarande cirka 75,0 procent, genom garantiåtaganden, uppger bolaget.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.