Nyhet
7 May, 2024

ELLWEE: RÄTTSLIGA ÅTGÄRDER MOT EMISSIONSGARANT, STRATEGISK ÖVERSYN

Uppdaterad:
7 May, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Ellwee, som säljer husbilar och husvagnar, har beslutat att skriva ned fordran om 20 miljoner kronor mot den emissionsgarant som ingick ett garantiåtagande gentemot bolaget i samband med den företrädesemission som offentliggjordes den 20 november 2023.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Bakgrunden är att styrelsen bedömt det som osannolikt att emissionsgaranten kommer erlägga betalning för sitt åtagande. Med anledning av det har bolaget beslutat att vidta rättsliga åtgärder mot garanten", heter det.

I syfte att täcka nuvarande och kommande kostnader för den strategiska översynen har bolaget upphandlat en kreditfacilitet om 3,2 miljoner kronor. Mot bakgrund av nedskrivningen av fordringar samt den ökade belåningen har styrelsen även inlett en process för att utvärdera strategiska alternativ.

"Översynen initieras omgående och bland de alternativ som kan bli aktuella är ytterligare skuldfinansiering, kapitaltillskott genom en företrädesemission, kapitaltillskott genom en riktad emission till en finansiell eller strategisk investerare eller andra möjliga strategiska transaktioner", heter det.

Ellwee ger också rapport för det första kvartalet 2024. Nettoomsättningen uppgick till 44,6 miljoner kronor (38,8) och ebitda-resultatet blev -1,9 miljoner kronor (-2,9).

"Den operativa verksamheten går nu in i årets viktigaste kvartal i takt med ett gynnsammare väder och kommande planering av semestrar. Av de levererade fordon och planerade leveranser vi per rapportdagen kan se indikeras en organisk tillväxt för april-maj gentemot förra årets april-maj månad", skriver bolaget i delårsrapporten.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.