Marknadskommentar
6 May, 2024

EUROPABÖRSER: UPPÅT MEDAN LONDON HÖLL STÄNGT, STOXX 600 +0,5%

Uppdaterad:
6 May, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De ledande Europabörserna bjöd på breda uppgångar på måndagen, och samlingsindexet Stoxx 600 steg totalt 0,5 procent. Londonbörsen höll samtidigt stängt med anledning av bankhelgdag.

I Paris sågs CAC 40 avancera 0,5 procent. Inom indexet hörde energibolaget Totalenergies till aktierna som tydligast stöttade index, med en uppgång på 1,5 procent.

Atos föll 4 procent efter en volatil handelsdag, som inleddes med en tvåsiffrig uppgång. Det krisande IT-bolaget har på måndagen fått fyra nya erbjudanden som rör omstrukturering och kapitaltillskott.

Frankfurtbörsens DAX steg 1,0 procent. Med få bolagsnyheter var e-handelsbolaget Zalando upp 2,9 procent samtidigt som storbanken Deutsche Bank stärktes 2,1 procent.

I botten hamnade i stället DHL-ägaren Deutsche Post, med en nedgång på 3,5 procent. Aktien handlas dock utan rätt till utdelning på måndagen, och på tisdagen står bolaget på tur att rapportera det senaste kvartalet.

I övrigt handlades flertalet europeiska försvarsaktier upp efter nyheter om ryska militärövningar och allmänt upptrappad retorik från Kreml. Tyska Rheinmetall och franska Thales ökade 1,7 samt 1,6 procent.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.