Nyhet
4 Dec, 2023

HEALTHCARE DIREKT: ELEKTA-RAPPORT OCH STORFÖRVÄRV INOM FETMA

Uppdaterad:
4 Dec, 2023

https://www.youtube.com/watch?v=OK7qbkTnoSMimage

Här finns en <i>länk</i> till det senaste avsnittet av Trading Direkt Healthcare.

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Trading Direkt Healthcare går igenom rapporter från både Elekta och Xbrane Biopharma. Vi tar även upp några kapitalanskaffningar under veckan som gått samt resultatavläsning från en fas 1b-studie från Alzinova.

Elekta föll på torsdagen efter sin rapport för bolagets andra kvartal avseende perioden augusti till oktober 2023. Det justerade rörelseresultatet i kvartalet kom in 7 procent över konsensus från Infront medan orderingången låg mer i linje med förväntat utfall. Orderingången har pressats i Kina under kvartalet, vilket väntas bestå under Elektas tredje kvartal.

Xbrane Biopharma var en annan rapportförlorare med en nedgång på hela 47 procent. Pareto nämnde ett kapitalbehov om ytterligare 0,1 till 0,2 miljarder kronor.

Alzinova steg 23 procent på onsdagen efter besked om att övergripande fas 1b-resultat för vaccinkandidaten ALZ-101 uppnådde till primärt mål i studien om säkerhet och tolerabilitet.

Medicinteknikbolaget Bonesupport preciserade under en kapitalmarknadsdag sin prognos. En prognosperiod över tre år har nu gjorts om till en prognos för 2024.

Kempen har inlett bevakning av läkemedelsbolaget Bioarctic med en köprekommendation och riktkurs på 350 kronor.

SEB Venture Capital, en storägare i Ossdsign har sålt sitt innehav om cirka 10,9 procent av kapitalet.

Läkemedelsjätten Pfizer sjönk i fredags över 5 procent i en besvikelse över resultat i fas 2b för fetmaläkemedelskandidaten danuglipron. Inom samma delmarknad har schweiziska Roche gjort ett förvärv av Carmot Therapeutics för en initial betalning om 2,7 miljarder dollar plus möjliga milstolpsbetalningar om 0,4 miljarder dollar.

Vi har även med nyheter från Glycorex Transplantation, Neodynamics, Oncozenge, Stille, Hamlet Pharma och Gabather.

Trading Direkt Healthcare sänds varje måndag klockan 12.00 med fokus på de senaste händelserna inom life science.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.