Nyhet
7 May, 2024

INTRUM: LEDNINGENS INSYNSKÖP KOPPLADE TILL ERSÄTTNINGSPROGRAM

Uppdaterad:
7 May, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Flera personer i Intrums ledning, däribland vd Andrés Rubio, har under tisdagen registrerat köp av aktier i kredithanteringsbolaget. Sammantaget rör det sig om köp för strax under 25 miljoner kronor. Köpen är kopplade till ett ersättningsprogram, uppger Intrum för Nyhetsbyrån Direkt.

Enligt inrapportering till Finansinspektionens insynsregister har de sju ledande befattningshavarna köpt drygt 964.000 aktier. Bland köparna märks förutom vd:n även bland annat Intrums operativa chef Annette Kumlien, finanschefen Emil Folkesson och investeringsansvarig Javier Aranguren.

"Det är personer i ledningen som köper aktier i enlighet med det långsiktiga ersättningsprogram som redovisades och beslutades om vid bolagsstämman 25 april", skriver Intrums pressavdelning i ett mejl till Direkt.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.