Nyhet
9 Nov, 2023

NGS: RÖRELSERESULTATET TYNGDES AV NEDSKRIVNING 3 KV

Uppdaterad:
9 Nov, 2023

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bemanningsföretaget NGS redovisar ett ebitda-resultat för det tredje kvartalet 2023 på -7,1 miljoner kronor (-5,0).

Bolaget gör en nedskrivning på 108 miljoner kronor avseende koncerngoodwill och en avsättning på 4,7 miljoner kronor till en omstruktureringsreserv för det omställningsprogram som meddelades i september.

Det rapporterade rörelseresultatet landade på -116 miljoner kronor (-6,1), medan det justerade rörelseresultatet blev -3,6 miljoner kronor (-1,0).

I september meddelade bolaget att en goodwillnedskrivning på cirka 100 miljoner kronor skulle göras.

Nettoresultatet sjönk till -115 miljoner kronor (-5,3).

Koncernens kassaflöde från den löpande verksamheten förbättrades till 13,9 miljoner kronor (-13,5).

Nettoomsättningen sjönk till 118 miljoner kronor (138), en minskning med 14 procent. Minskningen är helt hänförlig till situationen med Regionernas neddragning av inhyrning av vårdpersonal som initierades i januari i år, uppger NGS.

Det justerade ebitda-resultatet minskade till -2,3 miljoner kronor (0,1). Försvagningen beror delvis på att utmanande marknadsförutsättningar har medfört att tidigare investeringar i personal inom Rekrytering och Interim inte har fått förväntad effekt på intäkterna. Även den minskade omsättningen inom sjuksköterskebemanningen är en förklaring, enligt delårsrapporten.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.