Nyhet
7 May, 2024

REVOLUTIONRACE: FSG-TILLVÄXT HITTILLS 4 KV I LINJE MED 3 KV

Uppdaterad:
7 May, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Revolutionrace ser fortsatt tillväxt i det fjärde kvartalet med en försäljningstillväxt per idag i linje med den som rapporterats för det tredje kvartalet.

Det skriver bolaget, som säljer egenutvecklade friluftskläder på nätet, i sin rapport för det tredje kvartalet (januari-mars) i det brutna räkenskapsåret 2023/2024.

Försäljningstillväxten i det tredje kvartalet uppgick till 16 procent. I lokala valutor var tillväxten 15 procent.

"Vi levererar fortsatt tillväxt i samtliga regioner. Försäljningen i region DACH växte med 18 procent, i region Övriga Världen var tillväxten 20 procent och region Norden växte med 5 procent, jämfört med samma kvartal föregående år", skriver vd Paul Fischbein i rapporten.

Kvartalets rörelsemarginal sjönk till 21,0 procent (21,1).

"Vi noterade, under kvartalet, fortsatt högt kampanjtryck med betydande rabatter i marknaden. Vi är såklart inte opåverkade av detta men vi lyckas ändå hålla vår bruttomarginal på en bra nivå om 71,5 procent (72,6)", skriver Paul Fischbein.

Enligt vd:n har varulagret ökat planenligt för att möjliggöra högre försäljningsvolymer framöver och lagret fortsätter att vara "välbalanserat".



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.