Nyhet
27 Mar, 2024

SAS: ANSÖKER OM REKONSTRUKTION I SVERIGE I LINJE MED PLAN

Uppdaterad:
27 Mar, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) SAS har ansökt om företagsrekonstruktion i Sverige, i linje med det amerikanska Chapter 11-förfarandet i USA.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Ansökan avser endast det noterade moderbolaget för SAS-koncernen, SAS AB, och inte några dotterbolag eller flygbolaget som helhet. SAS verksamhet och schemalagda flygavgångar kommer inte att påverkas av rekonstruktionsförfarandet och SAS kommer att tillhandahålla sina tjänster till kunderna som vanligt under denna process, heter det.

Bakgrund är att den amerikanska konkursdomstolen den 19 mars godkände den rekonstruktionsplan som lagts fram i SAS chapter 11-förfarande.

"Avsikten att ansöka om företagsrekonstruktion i Sverige behandlades specifikt i Chapter 11-planen och ett framgångsrikt genomförande av det svenska rekonstruktionsförfarandet är ett villkor för att Chapter 11-planen ska träda i kraft", heter det.

Chapter 11-planens ikraftträdande är även villkorat av olika myndighetsgodkännanden och vissa andra sedvanliga villkor. SAS förväntar sig för närvarande att slutföra rekonstruktionsförfarandena omkring halvårsskiftet 2024.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.