Nyhet
6 May, 2024

SBB: KOMMER TA STÄLLNING TILL FÖRSÄLJNING PPI NÄR LOCK UP GÅR UT - VD

Uppdaterad:
6 May, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) I slutet av april noterades SBB:s norska verksamhet på Oslobörsen under namnet PPI, där SBB är största ägare med drygt en tredjedel av aktierna. Rapportering i norsk finansmedia inför noteringen skvallrade dock om en begränsad efterfrågan på PPI-aktier bland norska fondförvaltare, och SBB fick öka sitt teckningsåtagande till 170 miljoner norska kronor, från tidigare 50 miljoner norska kronor.

Är ni nöjda med noteringen av PPI?

"Jag tycker att man ska titta på strukturer på lång sikt. Vi har skapat ett bra fastighetsbolag i Nordiqus (Tidigare Educo reds anm), vi kommer skapa ett bra bolag i PPI och vi kommer att skapa ett bra bolag i Sveafastigheter", säger SBB:s vd Leiv Synnes och fortsätter:

"Har man ett bra bolag med en bra ledning så kommer aktiekursen och värderingen av det bolaget över tid att bli bra."

SBB har för avsikt att genomföra en ägarspridning i Sveafastigheter under 2024 för att generera likviditet för SBB.

Priset på PPI landade på 14:50 norska kronor per aktie, i botten av det tidigare angivna intervallet 14:50-21 norska kronor. Den 6 maj handlades PPI-aktien kring 14:40 norska kronor.

Kommer ni sälja aktier i PPI efter att er lock-up har gått ut?

"Det är en bra fråga, men det får vi ta ställning till där och då. Allting kan hända i fastighetsmarknaden och har man ett bra bolag kan man få ett bra bud, det har hänt förr, när ett sådant erbjudande kommer får vi ta ställning till det då", säger Leiv Synnes.

SBB har ingått ett så kallat lock up-avtal för sina aktier i PPI till den 24 april 2025.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.