Nyhet
5 Apr, 2024

SCIBASE: AVSER TA IN 48 MLN KR VIA EMISSIONER

Uppdaterad:
5 Apr, 2024

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Medicinteknikbolaget Scibase, vars aktie handelsstoppades strax efter öppning på fredagsmorgonen, har beslutat att genomföra en kapitalanskaffning om totalt cirka 48 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande på fredagseftermiddagen, och strax därefter kom besked från First North att handeln återupptas klockan 15.

"Det är bolagets bedömning att det befintliga rörelsekapitalet inte är tillräckligt för de aktuella behoven under den kommande tolvmånadersperioden", skriver bolaget som motivering till kapitalanskaffningen.

Kapitalanskaffningen består dels av en riktad nyemission om cirka 33 miljoner kronor, dels av en företrädesemission om cirka 15 miljoner kronor.

Den riktade emissionen är till Ribbskottet, Per Olof Ejendal, Kåre Gilstring, Robert Molander, MLJK Konsult, Klintemar Konsult, Jesper Hoiland, Fredrik Mattsson, Stefan Hansson, Ulti, Van Herk Investments, Morningside Group, Matt Leavitt, Viktor Drvota, Theodor Invest och Eric Terhaerdt.

Scibase utvecklar och kommersialiserar Nevisense, en patientnära plattform som kombinerar AI och avancerad EIS-teknik för att öka den diagnostiska noggrannheten och säkerställa förebyggandet av hudsjukdomar.

Scibase bedömer att bolaget kan nå lönsamhet med en installerad bas om cirka 800-1.000 system som vardera använder 6-7 elektroder i veckan. I dagsläget har Scibase en installerad bas om cirka 400 kunder i Tyskland varav cirka 200 kliniker använder Nevisense rutinmässigt med strax under 6 elektroder per vecka.

"Bolagets prioritet är nu att etablera Nevisense som standard i USA. Denna marknad står för tre fjärdedelar av bolagets adresserbara marknad, vilket innebär att det är där de största möjligheterna finns", skriver bolaget.

Scibase siktar också på att fortsätta växa i Europa.

Med anledning av förestående kapitalanskaffning senareläggs årsstämman från 17 maj till 13 juni, och kvartalsrapporten för första kvartalet 2024 ändras från 9 maj till 31 maj.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.