Nyhet
8 Mar, 2024

SECTRA: VARIATION RÖRELSEMARGINAL FORTSATT STORA ENLIGT VD(OMS)

Uppdaterad:
8 Mar, 2024

(Omsändning pga formateringsfel i tidigare text)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Efter ett kvartal med lägre rörelsemarginal konstaterar Sectras vd Torbjörn Kronander att variationen på rörelsemarginalen mellan enstaka kvartal fortfarande är stor för bolaget.

"Vi kommer att få leva med detta ett tag till. Det viktiga på lång sikt är att vi fortsätter ha nöjda kunder och att vi fortsätter växa", skriver han i rapportens vd-ord.

Under Sectras tredje kvartal landade rörelsemarginalen på 10,7 procent (15,0), att jämföra med bolagets finansiella mål om en rörelsemarginal överstigande 15 procent. Under de första nio månaderna i bolagets brutna räkenskapsår summerar dock rörelsemarginalen till 15,5 procent vilket överstiger målet, konstaterar Torbjörn Kronander.

Ett utropstecken i rapporten var annars Sectras orderingång som ökade med 238 procent till nära 1,9 miljarder kronor i det tredje kvartalet.

"Vi har under kvartalet vunnit flera nya stora kontrakt, både inom säker kommunikation och medicinsk IT, som bidrar till att vår kontrakterade orderingång återigen passerar tidigare rekordnivåer", konstaterar Sectra-vd:n.

Av bolagets garanterade orderingång har 5 procent intäktsförts under kvartalet och ytterligare 14–24 procent bedöms avse intäkter inom 12 månader efter kvartalets utgång.

"En del av projekten kan innebära stora finansiella effekter momentant i ett givet kvartal även om kontrakten löper över många år. På sikt går vi mot en jämnare fördelning över kvartalen i takt med att traditionella systemleveranser ersätts med fakturering av tjänst, men på kort sikt har effekten av kontraktens ökade storlek övervägt utjämningseffekten", uppger Torbjörn Kronander.



TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.