Press
19 Apr, 2024
förnyat certifikat sensodetect

SensoDetects kvalitetssäkring ett viktigt steg för obligatoriskt hörsel- och autismtest i Saudi Arabien.

Uppdaterad:
19 Apr, 2024

SensoDetect har förnyat sitt ISO 13485:2016 certifikat för "Design and development, production and distribution of medical devices within the field of neurodiagnostics" Certifieringen genomfördes av Notified bodyn TÜV SÜD[1] och innefattade en total genomgång av hela kvalitetssystemet (re-certification) inklusive EN ISO 13485:2016/AC:2018, EN ISO och 13485:2016/A11:2021.

"Vi på SensoDetect utvecklar ständigt vår patenterade metod och teknik inom SensoDetect Diagnostics, SensoDetect Medication och SensoDetect Health. Certifikatet är därför inte bara ett bevis på att vi följer alla regler och lagar utan även att alla förbättringar görs med högsta kvalitet och säkerhet för patienterna. Vi kan nu fortsätta att jobba mot vårt primära mål, att förbättra objektiviteteten, öka effektiviteten och reducera kostnaderna inom psykisk ohälsa. Ett arbete som nu tar nästa steg med vår banbrytande forskningsstudie inom autism för nyfödda i Saudiarabien. Jag ser kvalitetssäkringen som ett bevis på att vi ytterligare säkrar vårt kommersiella mål för MENA området, med upp mot 2 miljoner mätningar per år 2025 - 2026. ", säger VD, Per-Anders Hedin, SensoDetect AB.

[1: TÜV SÜD med sitt huvudkontor i München, Tyskland, grundades 1866 och är en av världens ledande tekniska leverantörer av test- och produktcertifiering, inspektion, revision och systemcertifiering samt utbildningslösningar. De har idag ca 25 000 anställda och är representerade på mer än 1 000 platser för att bistå kunder var de än befinner sig i världen.   ]

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.