Press
25 Apr, 2024

Swedbank: Anti-Financial Crime blir del av Group Products and Advice

Uppdaterad:
25 Apr, 2024

För att ytterligare öka Swedbanks förmåga att bekämpa ekonomisk brottslighet integreras Anti-Financial Crime (AFC) från och med idag i Group Products and Advice (GPA).

-    Med denna förändring kommer vår förmåga att integrera brottsbekämpande säkerhetslösningar i våra produkter och tjänster att öka. Vi kommer också ytterligare förbättra effektiviteten i processer vilket förutom ökat kundvärde också frigör tid i banken, säger Kerstin Winlöf, chef för Group Products and Advice.

Sandra Almström kvarstår i rollen som tillförordnad chef för AFC och kommer i denna roll att rapportera till Kerstin Winlöf. 

-    Swedbank skall ligga i framkant i kampen mot finansiell brottslighet. Under de fem år som AFC varit en gruppfunktion har arbetet för att bekämpa ekonomisk brottslighet genomsyrat hela bredden av vår verksamhet. Nu tar vi nästa steg och integrerar AFC, med dess kompetenser och resurser, ännu mer på djupet in i verksamheten. Därigenom kan vi ta ytterligare steg för att öka effektivitet, förbättra kvalitén och skapa en ännu högre grad av digitalisering, säger Jens Henriksson, vd och koncernchef. 

Med denna ändring minskas koncernledningen med en medlem.   

Kontakt:
Charlotte Nilsson, (Charlotte.Nilsson@swedbank.se)presskommunikatör, +4676 534 6612

TradeVenue
TradeVenue är en samlingsplats för investerare och noterade bolag. Vårt fokus är att främst uppmärksamma små- och medelstora bolag men ni finner givetvis även information om de största bolagen i Sverige. På denna hemsida kan ni ta del av aktietips, läsa uppdragsanalyser, blogginlägg och massvis av aktuella börsnyheter.