Spartacus
Likes
161
Antal inlägg
624
Följare
47
Medaljer
0
Om användaren
Tankar, noteringar och funderingar om aktier och investeringar.

RSS

RSS feed

Blogg

Berkshire Hathaway Q2 2017

Berkshire´s kvartalsrapporter är över tid hyfsat lika. Ibland tänker man att om man läst en så har man läst alla. Mycket upprepningar från gång till gång, färglöst och standardfraser. I rapporterna är det egentligen bara siffrorna som talar.

Precis som det ska vara.

Siffermässigt brukar det tugga på. Det s.k. book-value växer kvartal efter kvartal, så även denna gång i bolagets kvartalsrapport för andra kvartalet 2017. Book-value motsvarar nu ca 122 usd/B-aktie. Även omsättningen i bolagets rörelser ökade men vinsten minskade jämfört med förra kvartalet p.g.a ökade kostnader.

Jag har egentligen bara sett hack i kurvan i book-value tillväxt under de djupaste kriserna, men å andra sidan sitter Berkshire brukligen med så mycket "krut" då att de kriserna (köplägena) välkomnas. Nu är bolagets samlade "krutlager" av kassa och kortsiktiga räntepapper på närmare 100 miljarder usd. En del av det är visserligen reserverat till olika saker så som försäkringsverksamheten men omräknat är det ca 40 usd perB-aktie.

Jag är hyfsat tungt viktad i Berkshire eftersom det är mitt i särklass största amerikanska innehav. Kanske tråkigt men har alltid fortsatt växa, lugnt och stadigt.

Precis som det ska vara.

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Investeraren_tw (ej registrerad)

Själv så äger jag aktier i Berkshire mer indirekt, då jag istället äger aktier långsiktigt i Spiltan Investment AB. Mvh https://investera-pengar.blogspot.se/

Anonymous's picture
JoakimM (ej registrerad)

Hur äger du BRK? I isk/kapitalförsäkring eller depå. Då de inte ger utdelning och om man är relativt långsiktig (20-30år+) så borde väl det bästa vara i vanlig depå så blir det inget onödigt skatteavbräck till Maggan.

Spartacus's picture
161
625
47
0
Spartacus

@JoakimM - De ligger sedan gammalt i depå. Har aldrig brytt mig om att flytta dem. Vill inte betala massa skatt för det. Fyller även på i depån. De får ligga och förränta sig där, obeskattat . Om den dagen kommer då jag vill sälja får jag väl planera för det så det sker på det mest skatteeffektiva sättet, men mer troligen skänks de bort i gåva (alternativt vid förtidig bortgång ges i arv) till barnen hellre än säljs.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (38)

Taggar