Fantastiska Farbror Fri
Likes
305
Antal inlägg
1404
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Varför vill du bli ekonomiskt fri?

Som jag berättat här tidigare så sitter jag just nu och skriver en bok på ämnen ekonomiskt frihet. När jag sitter och skriver så har jag börjat fundera på olika drivkrafter varför man vill bli ekonomiskt fri och jag kan ju egentligen bara gå till mig själv och i någon mån dem som inspirerat mig som då har haft likande drivkrafter. Jag är övertygad om att alla kan drömma och önska sig större ekonomiskt frihet samtidigt tänker jag att vad man använder denna frihet till varierar otroligt mycket mellan olika personer. Det är ju själva meningen med att vara fri att kunna göra det man vill och inte behöver gå på precis som alla andra. 

(Min "skrivarhörna" på biblioteket är min drömplats just nu, vill inte vara någon annanstans..men detta kanske är definitionen av helvete för dig?)

Därför är jag nu intresesrad av varför vill du bli fri? 

Min/vår motivation för att bli fria hade att göra med att vi ville leva mer i linje med våra egna värderingar och prioriteringar. Vi vill ha mer tid med våra barn och för övrig familj och vänner. Vi vill vara mer utomhus året runt.  Vi vill fortsätta skapa och arbeta men inte ha ett jobb. Vi vill ha utlopp för våra krativa sidor utan pressen att det nödvändigtvis måste generera pengar.   

Hur tänker du vad motiverar dig att vilja bli fri? Vad skulle du göra med friheten?

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Camilla (ej registrerad)

Jag och maken jobbar tillsammans mot en ekonomisk frihet för att i framtiden inte vara tvungna att jobba, även om vi förmodligen kommer att välja att jobba åtminstone en del i våra nuvarande arbeten (båda trivs väldigt bra med jobbet och det har tagit många års plugg och jobb för att komma dit). Vi vill kunna gå ner i tid och uppleva livet tillsammans. 

Fantastiska Farbror Fri's picture
305
1406
64
0
Fantastiska Far...

Hej Camilla och tack för din kommentar, 

"Vi vill kunna gå ner i tid och uppleva livet tillsammans" det citatet gillar jag hoppas jag får använda!! 

Anonymous's picture
Camilla (ej registrerad)

Absolut, använd som du vill. Tack för en trevlig blogg förresten, den är motiverande helt utan att bli hysterisk vad gäller sparande :)

Anonymous's picture
Kalle56 (ej registrerad)

Kommer ihåg att denna gratis pdf bok betydde mycket för min motivation då!

Dags att lämna ekorrhjulet?
-Ett enklare och bättre liv
Kort manual för att halvera din tid till ekonomiskt oberoende
Eric Hartvig

Anonymous's picture
Myran (ej registrerad)

Efter en utmattning och allt högre krav i arbetslivet jobbar jag för ekonomisk frihet innan 55 års ålder och det målet kommer jag nå, går det bra kanske redan vid 50. Att kunna stiga upp på morgonen utan en klump i magen....

Ekonomisk frihet är inte ett liv i sus och dus utan att klara mig utan att behöva jobba. Kan tänka mig hoppa in och jobba extra men då på mina vilkor.

Att kunna ägna sig mer åt jakt, fiske och odling för att ha sund, miljövänlig mat på bordet längtar jag till. 

Kunna styra sin tid och slippa ekorrhjulet är drivkraft nog.

Anonymous's picture
Anonymous (ej registrerad)

Jag satte upp målet att bli ekonomiskt fri för drygt 10 år sedan. Främst för att kunna göra det man själv tycker allra bäst om. Komma ifrån den kortsiktighet och stress som hela tiden ökar i arbetslivet. För att istället kunna ägna sig åt det man tycker allra bäst om. Som tex att resa och vara ute i naturen. Är drygt 50 år nu och väldigt nära att uppfylla målet. Har egentligen bara väntat på rätt tillfälle senaste 2-3 åren. Anmälde tidigare i veckan mitt intresse för ett frivilligt avgångserbjudande då det är pågående neddragningar där jag jobbar. Verkar finnas stora möjligheter att det blir verklighet närmaste tiden. Något som jag verkligen ser fram emot.

Anonymous's picture
David (ej registrerad)

Jag, i likhet med er, vill vara mer aktiv och ute i naturen. Detta för att jag mår bäst då, får energi och har lättare att hitta uppskattning i tillvaron. Jag har i min uppväxt rest ganska mycket ochbdet är inte det jag längtar efter, utan att kunna vara ute mera i min närhet. 

Anonymous's picture
På Upptäcktsfärd (ej registrerad)

Vi hade under en längre tid velat ägna mer tid åt vandra och vistas ute i naturen. För 1,5 år sedan gjorde vi slag i saken. Vi sa “hej då” till den inbundna 9-5-tillvaron för att i stället gå på upptäcktsfärd. Sedan dess ägnar vi mycket tid åt att vandra, promenera eller resa, och tillbringar så många timmar som möjligt i naturen. Vi har förmånen att kunna jobba och studera på distans och deltid, vilket gör oss ganska platsoberoende i vardagslivet. Ett annat spår i vårt nya liv är ett gemensamt projekt - en blogg om våra upptäcktsfärder (www.upptacktsfard.se) . Genom den får vi både möjligheten att göra någonting nytt tillsammans samtidigt som vi hoppas kan inspirera andra till en annan livsstil.

Anonymous's picture
Frihet att välj... (ej registrerad)

Hej! Att vara fri betyder olika för alla. Jag är ekonomiskt fri, men jobbar ändå alla dagar i veckan året runt. Jag är 40 år och har kollegor som är 80 år och fortfarande jobbar. Definition av vad arbete är har nog förändrats de sista 50 åren. Mitt arbete handlar inte om att det ska ta slut, utan att vårda skogen och jorden. Jag kommer aldrig sluta mitt jobb. /Egenföretagaren

Anonymous's picture
Kristin (ej registrerad)

Jag vet inte om mitt slutmål är total ekonomisk frihet, men åtminstone större frihet. Får vi barn vill jag kunna välja att vara hemma länge med dem och ta långa sommarlov. Kunna välja att inte jobba till 65 ifall jag inte vill, eller kunna trappa ner innan pension. Eller om jag hittar ett "drömjobb" som inte känns som ett jobb men kanske betalar sämre än mitt nuvarande, så vill jag kunna välja att göra det, och/eller att kunna jobba mindre än heltid. Planerna är rätt luddiga än så länge, kontentan är att jag vill uppnå frihet att välja efter hjärtat, inte plånboken. Delvis är sparandet en bieffekt av att jag inte ser någon anledning att spendera pengar bara för att jag kan. Sen jag fick upp ögonen för ekonomi har vi minskat många onödiga utgifter och det blir pengar över trots ett bekvämt liv där vi upplever att vi alltid gör det vi vill göra. Det känns naturligt att inte bo större än vi behöver och inte köpa saker vi inte behöver.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (23)

Taggar