Sparaklokt
Likes
212
Antal inlägg
586
Följare
45
Medaljer
0
Om användaren
36 - årig oberoende privatsparare, som har ett genuint intresse för finans, ekonomi och aktier. Ogillar finansbranschens girighet och därför försöker jag sparaklokt. Målet är att delvis eller helt leva på mina passiva inkomster i form av utdelningar, som är uppnått till 12% just nu.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Min månadskostnad Nissan Qashqai

 

Nu har det gått 5 månader (gäller Januari månad) sedan jag köpte en helt ny Qashqai Tekna för 200000kr, som jag betalade kontant. I samband med köpet bestämde jag mig för att registrera alla kostnader som berör bilägandet och då ingår inte bensin, tullavgift och parkering mm. Kommer vara intressant att se vad en bil verkligen kostar i månaden. De kostnader som jag betalat är nedan fram till sista Januari;

 

Värdeminskning  32000
Service 3 år           8000
Vinterdäck             7520
Försäkring             1711
Fordonsskatt        1003
Biltvätt                     120
Domkraft                 849
------------------------
Totalt                    49191 kr

 

Min månadskostnad hamnar då på 10 240 kr och kommer såklart att sjunka varje månad och det gör den om ni tittar på de gamla inläggen.

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Rickard2 (ej registrerad)

Väldigt intressant med real life kostnader redovisade! Vart får du värdeminskningen ifrån? Hur ofta uppdaterar du den? Vad är tidshorisonten på ägandet?

Speciellt spännande att följa posterna: värdeminskning + vinterdäck + service + försäkring. Och se hur dom står sig kontra dom 2899 i månaden som det hade kostat att leasa en motsvarande bil... Eller du kanske kör mer än 1500 mil/år?

Speciellt spännande att följa kostnaderna: värdeminskning + service + vinterdäck + försäkring. Och se hur dom står sig kontra dom 2899 i månaden som det skulle kosta att leasa en likadan bil... Eller du kanske räknar med att köra mer än 1500 mil/år?

Anonymous's picture
Dennis (ej registrerad)

Hej,,

jag tycker "sparaklokt" inte passar ihop med att köpa en sprillans bil. :-) Men visst, vad sparar man till om man inte kan unna sig något man uppskattar? Jag köpte en sprillans Audi som yngre och det var väl kul ett tag, men inte om man räknade på månadskostnad. Kändes mera tillfredsställande ekonomiskt att köpa en lätt begagnad "2-3 år" gammal bil.

Idag bor jag i city och kan i praktiken nästan gå överallt. Fem hyrbilsfirmor inom 10 min och jag räknade på att jag kan hyra en ren, nytankad, försäkrad, nästan ny bil varje helg och fortfarande spara pengar jämfört att äga vilken bil som helst. Kort sammafattat gammal bil = dyrare drift, nyare = större värdeminskning.

Kul att du listar din upplevda månadskostnad och blir intressant att läsa om något år igen!

 

 

Sparaklokt's picture
212
588
45
0
Sparaklokt

Hej Rickard,

Värdeminskingen går jag in på gratis sidor som värderar din bil. Bara att googla fram det. Jag gör ett inlägg/månad för månadskostnaderna. Hade en AUDI A5 som leasad bil och det kändes aldrig som min egna bil.

Hej Dennis,

Du får kika in här då och då och se om det lönar sig för mig.

Anonymous's picture
Jarno (ej registrerad)

Hur kommer det sig att du inte räknar med parkeringsavgifter, tull och bensin då det ändå är kostnader som du inte skulle ha om du inte ägde/leasade en bil?

Hade varit intressant att se hur mycket "kringavgifter" som tillkommer.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (24)

Taggar