Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1413
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

#uppesittarkväll - Vinn boken Early Retirement Extreme!

Vad passar bättre denna #uppesittarkväll att vinna en bok?   

Den här veckan kommer troligen bloggen vara ganska inaktiv eftersom jag befinner mig på resa och är aktiv med utbildning, en poddintervju och en fotografering för framtida medvekan i ett annat sammanhang.  

Men för att ändå ge er läsare någonting tillbaka så tänkte jag ge bort tre ex av min favoritbok till dem som på bästa sätt motiverar varför de är intresserade av att få boken. Eftersom denna bok inte går att köpa i Sverige och inte heller finns på många bibliotek skulle jag gärna se att den som vinner en bok ger denna vidare antingen till en annan intresserad kompis/släkting eller donerar till sitt bibliotek. 

Min absoluta favoritbok på ämnet tidig pension och ekonomiskt frihet är Early Retirement Extreme vilket jag skrivit om här tidigare.  Anledningen till att jag gillar den här boken är just att den är så extrem och sätter allt på sin spets. 

Den är svår att beskriva men nedan har jag klippt ut några "bilder" som summerar synen på "stuff" =  "grejer". Överst - varför ska man akta sig för att skaffa grejer, nedan vänster - behöver du en elvisp och nedan höger hur optimerar du din garderob.  

Detta är en bok som inte tar något för givet och det är därför den är så intressant! Då jag kommer vara på resa så är utlottningen öppen fram till och med den 1:a maj så kör på och kommentarer! 

Skulle du vilja läsa?..berätta varför i en kommentar och vinn ett ex! 

Taggar (blogg): 
JH's picture
5
5
0
0
JH

Hej FFF,

Har sparat aktivt i ca 5 år nu och läst många av de vanliga "sparhandböckerna" som finns på biblioteken. Med Early Retirement Extreme känns det som att man kan ta sparandet till nästa nivå, så därför hade det varit roligt att få en kopia som sedan kan doneras till det lokala biblioteket.

Vänlig hälsning

JH

Anonymous's picture
Gurra87 (ej registrerad)

Jag är mycket intresserad av att läsa boken du refererar till i inlägget. Jag har för egen del börjat min resa mot ekonomisk frihet men känner att jag slagit i taket och slut på idéer och nytänk på hur jag tar det vidare. Lite som en kastrerad katt, jag vet hur jag ska göra men kan inte. Sen kan lite läsning på Engelska färska upp även dessa kunskaper:).

Anmäler mig ödmjukast till "lotteriet" så får vi se om det går vägen:)

Anonymous's picture
Anonymous (ej registrerad)

En spännade bok att läsa för att fortsätta optimera ekonomin i smått som blir stort.

/100kr

Anonymous's picture
Ambassadören M (ej registrerad)

Hej Farbrorn, först o främst tack för poddtipset(Radical Personal Finance). Totalt missat denna pärla av alla poddar där ute.

Jag lever ett ganska sparsamt liv, är inte emot konsumtion men ifrågasätter alltid om jag/någon blir lyckligare efter inköpet. Min familj, sambo och vänner skulle nog säga jag är snål. Givetvis är jag inte det, jag är ekonomisk:). Ämnet i sig, alltså konsumtion, är väldigt känsligt och försöker "predika" för sparsamhet och uppskjuten konsumtion. Min sambo börjar köpa det mer och mer. Knep o knåp man kan göra för att spara 10 kr där och 1 kr där börjar jag se apliceras utan att jag nämner det först, stolt. Men i vissa fall blir man ibland helt nerhuggen, därför skulle jag Hemskt gärna få ta del av denna bok för att stärka mina argument och min egna väg till frihet. 

Mvh Ambassadör av framskjuten konsumtion

kontakt: mikka_janne@hotmail.com
 

Anonymous's picture
Anonymous (ej registrerad)

En spännade bok att läsa för att fortsätta optimera i smått som blir stort.

/100krmotmiljonen

KronanTillMiljonen's picture
20
49
3
0
KronanTillMiljonen

Hej!
Tycker det låter jätteintressant att läsa om en författare som verkligen blivit ekonomiskt oberoende på enbart 5 år. Har aldrig hör mycket om boken tidigare så därför skulle det varit extremt spännande läsning :)

Anonymous's picture
Jess (ej registrerad)

Jag skulle gladligen läsa den! Tror att all kunskap är bra kunskap och "hur" är ofta frågan som sätter en käpp i hjulet för mig. Har inte landat i hur vår plan ser ut ännu, då vi är typiska arbetarklass-Svenssons med 3 barn, hund, villa, heltidsjobb, två bilar, osv.. Men tankarna knackar på och kräver sin plats. Om boken kan användas som grund för utformningen av en plan så är det den jag letat efter.

Ha det gott på resan.

Och du, vad roligt att höra dig i Onkel Toms podcast! 

Anonymous's picture
Jim (ej registrerad)

Jag anmäler mig till utlottningen. Min sambo börjar förstå vad jag pratar om och har precis bytt ut föräldraledighet mot ett nytt jobb. Perfekt grund att påbörja seriöst sparande.

Jag tror att boken kan vara ett jättebra underlag för diskussion hemma. 

Dessutom har jag redan kommit på vem som skulle få den efter oss.

Anonymous's picture
Albin (ej registrerad)

Eftersom jag vann en bok förra gången så paktar jag gärna med någon som tänker lämna in den i Gislaveds kommun efteråt;-)

lordmetroid's picture
21
51
8
0
lordmetroid

Har redan läst denna utomordentliga bra boken samt hans hemsidan och surfat lite på forumet. Kan jag verkligen rekommendera.

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (25)

Taggar