Fantastiska Farbror Fri
Likes
303
Antal inlägg
1367
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Miljonär innan 30 -for dummies?!

Rubriken är inte som det kanske kan verka en negativ kommentar kring kvaliten på miljonär innan 30´s bok snarare tvärtom. Istället syftar den på en serie böcker "for dummies" som speciellt var populära under datorernas ungdomsår under 90-talet. Det var bra enkla välskrivna böcker där man kunde lära sig om alla från programering till att göra power point presentationer på ett enkelt och lättförståligt sätt. 

Lite så är det med miljonärens bok, den är skriven på ett enkelt språk utan tillkrånglade resonemang eller knepiga fackutryck. Den känns som att den skulle kunna passa för de flesta på det viset. 

Något som dock slår mig är hur konstigt det är att de flesta inte redan kan detta utan är just "dummies" på privatekonomi. Utifrån detta har miljonären också gjort ett lysande jobb med att förklara. 

Det roliga med miljonärens bok är att han så klart skriver utifrån sitt eget perspektiv vilket får det enkla och trivsamma att verka så naturligt. När han så och då skjuter in en mening om att man "behöver ju inte vara så extrem" så tänker i varjefall jag att motsatsen känns korkad. 

  

På ett vis är också boken ett tecken på hur galet ineffektivt vårt nuvarande medelklassliv är. Att det ses som extremt att inte bo större än nödvändigt, undvika bil och annan motoriserad transport om möjligt, äta billigt och hälsosamt eller plocka upp en pantburk (i realiteten kontanter som någon kastat) om den kommer i ens väg. Detta borde vara normalt beteende, istället är det en rapport ur livet för en spargalning. 

Boken gör också ett bra jobb med att gå igenom grunderna kring olika spar och investeringsformer och kan vara en mycket bra bok för den som vill komma igång. En stark rekomendation från mig för den som är nybörjare eller vill ta sitt ganska skrala sparande till en ny nivå. 

Boken borde finnas på många bibliotek och om inte annat borde den gå att lämna som inköpsförslag. Vill du ändå ha ett eget ex så använd gärna min affiliate länk till bokus för ditt köp.  

Har du läst boken eller är intreserad av att läsa den?

Taggar (blogg): 
KronanTillMiljonen's picture
20
49
3
0
KronanTillMiljonen

Hej Farbror Fri!

Kan inte annat än att hålla med.

Det intressanta är hur mycket kunskap Miljonär innan 30 sitter på men ändå lyckas skriva boken så att de flesta förstår.

Skulle däremot säga att man nog har mest nytta med boken om man har lite kött på benen. Kan tänka mig att man slängs in tvärt i många nya begrepp allt för fort om man är helt ny på området. :)

Håller själv på att läsa boken men inte kommit allt för långt. Jag beställde min på Adlibis. Gick snabbt och enkelt. Otroligt bra.

Tack för ett bra tips

www.kronantillmiljonen.se

Anonymous's picture
Matakon (ej registrerad)

Billigare på adlibris, nyttja cashback för ytterligare procent, har du ngn rabattkod kan du lägga till det..fick bl a nu på sportamores stora rea.
Mvh

Fantastiska Farbror Fri's picture
303
1369
65
0
Fantastiska Far...

Hej å tack för era kommentarer,

Matakon - Bokus är billigare då de kör fraktfritt på all beställningar över 99 kr..

Anonymous's picture
Zaphod (ej registrerad)

Tack för tipset, jag reserverade boken på bibblan (så klart!), men tyvärr fanns det 15 andra sparsamma före mig :-) Vad trodde jag, så klart sparsamma vill låna istället för att köpa :-)

Fantastiska Farbror Fri's picture
303
1369
65
0
Fantastiska Far...

Hej Zaphod och tack för din kommentar,

Jag brukar inte rekommendera någon att handla men i det här fallet kanske de kan vara värt att köpa boken. Med tanke på innehållet så antar jag att om du inte är en super sparare redan så kommer du redan första månaden spara långt mycket mer på tipsen än vad du lägger på boken. Om du inte vill behålla den kan du sedan ge den till en vän eller donera till biblioteket så att fler får läsa! 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (12)

Taggar