Fantastiska Farbror Fri
Likes
305
Antal inlägg
1404
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Årsrapport - vad ger ditt stöd av bloggen?

Inlägget innehåller affiliate länkar!

Ni som följt bloggen ett tag vet att jag verkligen brinner för att berätta om de möjligheter som smart sparsamhet ger i form av frihet och högre livskvalitet. Målet med den här bloggen är att sprida det budskapet via lättsamma filosofiska inlägg varvade med handfasta spartips och inspiration. 

Bloggen drivs inte i syfte att generera maximalt med vinst men jag tackar inte heller nej till inkomster som är i linje med mina värderingar. Dessa pengar används sedan för att betala för mina bloggrelaterade utgifter vilka är dator, telefon och en del resor för att träffa samarbetspartners, bloggkollegor och läsare. 

Under det senaste året har bloggen lästs av över 100 000 unika läsare och jag publicerade cirka 200 inlägg. Jag har föreläst för cirka 1000 personer där ibland gymnasieelever, högskolestudenter och aktiesparare. Vi har varit med i lokal-TV och morgonsoffan, plånboken i P1, familjen har varit med i bla Expressen, Aftonbladet och SvD och jag har varit med i en lång rad olika podcasts. Jag har även haft förmånen att träffa och prata med massor av läsare och bloggkollegor något som ger mig ny inspiration och förhoppningsvis även är till hjälp för dom jag träffar. Jag har lottat ut och skänkt bort ett antal böcker som insipration till läsare.  

Vissa aktiviteteter som jag gör är direkt olönsamma (ur ett ekonomiskt perspektiv!) där inkluderas resor för att träffa läsare och bloggkollegor och att ge bort böcker. Andra så som föreläsningar har täckt sina egna kostnader (dock har vissa föreläsningar varit väldigt olönsamma medan andra organisationer haft möjlighet att betala lite mer). Det som finansierar de olönsamma aktivieterna är bloggen vilket också gör att jag tackar ja till aktivieteter mer drivet av intresse . Under några månader i somras (efter medverkan i framförallt Aftonbladet som drev mycket trafik till bloggen) var dessa inkomster ganska stora vilket gjorde att vi fick ett överskott från bloggen efter utgifter och skatt var cirka 50 tkr. Dessa utgör nu aktiekapitalet i det bolag som jag startat tillsammans med fru fri och har inte på något vis rört vår privata ekonomi. 

Jag vill fortsätta och sprida ett positivt budskap kring frihet via sparsamhet och det finns några olika sätt som du kan stödja detta varav två är helt köpfria:

  • Läs bloggen och kommentera - jag blir glad när jag ser att någon läser och ännu gladare för kommentarer som bidrar till att utveckla mitt tänkande i dessa frågor. 
  • Tipsa dina vänner och bekanta om bloggen, retweeta, sprid - ju fler vi blir destå bättre blir bloggen! 

Utöver detta har jag stående samarbeten är med Tradevenue som driver den här bloggportalen och som betalar mig en viss summa för att förse dem med innehåll till sin sida. Jag har också ett stående samarbete med Lendify där jag också har investerat pengar i lån. 

Eftersom jag generellt är konsumtionskritiskt så är det ganska få bolag som jag kan samarbeta med (nedan finns dock en kort lista).  Om du funderar på att beställa något från någon av dessa så uppskattar jag att du använder min länk och därmed gör att jag får en liten inkomst och kan fortsätta skriva, inspierera och inspiereras. 

  • Det finns billiga och bra mobilabonemang från Hallon (använder 3´s nät och erbjuder numera 4 GB surf i sitt minsta abonemang), Fello (använder Telias nät erbjuder fria samtal i sitt minsta abonemang) och Vimla (använder Telenors nät, erbjuder rabatter om du värvar fler aboneneter). De flesta borde genom lite smart planering och användning av wifi (tex ladda ner radio och podd i förväg) kunna klara sig med ett abonemang från någon av dessa för max 100 kr i månaden. 
  • Alla bör investera och vi har större delen av våra investeringar hos Nordnet vilket är en nätmäklare med en bra och stabil tjänst och konkurrenskraftiga priser.
  • Böcker går vanligen att låna på biblioteket men ibland så finns inte allt man vill ha, jag köper då dessa från Bokus.se och donerar sedan böckerna antingen till mitt bibliotek eller via bloggen (för tips på böcker för ekonomiskt frihet kolla här) Generellt tror jag att läsning är en bra investering i personlig utveckling och det finns ett värde i att detta inte görs digitalt på samma platformar där mycket av vårt övriga liv pågår. Bokus tillämpar fri frakt över 99 kr vilket passar mig väldigt bra då 9 av 10 böcker jag läser är från biblioteket och jag inte beställer i "bulk". 
  • Matsmart.se säljer mat som av olika anledningar blivit överskott (vanligtvis pga säsong eller kort datum) till kraftigt rabatterade priser. Jag gillar både att kunna köpa bra mat billigt men också att varor tas om hand istället för att slängas (win-win). Var dock uppmärksam på att det tillkommer frakt så det lönar sig oftast inte att beställa enstaka artiklar. 
  • Vi uppskattar Apples produkter då vi gillar krångelfri användning vi behöver dock inte ha det  det snabbaste/senaste vi har både var sin MacBook och var sin IPhone 6 alla inköpta begagnade men funktionskontrollerade (med garanti). Mitt senaste inköp var cirka 3 år gammal MacBook Air i mycket gott skick (som jag skriver detta på) från Billigteknik.se

 

Detta är de få bolag som jag hittat så här långt där jag utan att tveka kan länka till och känna glädje varje gång jag ser att någon använder en av mina länkar. 

Anonymous's picture
Kalle56 (ej registrerad)

Jag tolkar det som att du startat aktiebolag?
Finns ju några klara fördelar med den typ av verksamhet du har!

Fantastiska Farbror Fri's picture
305
1407
64
0
Fantastiska Far...

Hej Kalle,

Vet inte exakt vad du syftar på men ja vi har startat ett aktiebolag. De viktigaste anledningarna till detta är att vi vill hålla företaget helt separerat från vår privata ekonomi och att jag och frun vill ha våra respektive verksamheter i samma bolag. Vad tänker du för ytterligare fördelar? 

Anonymous's picture
Kalle56 (ej registrerad)

Möjlighet för aktiebolaget att hyra rum av er i bostaden, för eran verksamhet.
Personalvårdsförmån för dom anställda i aktiebolaget.
Julbord för dom anställda.
Om det blir snurr på företaget, utdelning via schablon.
Mm mm.

Fantastiska Farbror Fri's picture
305
1407
64
0
Fantastiska Far...

Hej Kalle,

Jo det är ju sant, för oss är dock den stora fördelen att kunna utöva våra intressen i en form som bidrar till oss och andra på ett mer effektivt sätt då det kan ske i bolagsform. Sen får vi väl se om vi tar ett julbord med styrelsen, ledningen och knegarna...som i detta fall är samma två personer:-) 

Anonymous's picture
Kalle56 (ej registrerad)

Personalvårdsförmånen ska ju med dom nya reglerna även kunna vara ett årskort i skidbacken! Kanske kunde va nått?

Anonymous's picture
Sebastian Karlsson (ej registrerad)

Intressant inlägg!

Är en ganska ny läsare av din blogg. Eller ja, jag hittade den för länge sedan men läste den aldrig regelbundet då av någon anledning men nu är jag tillbaka.

 

Kul att ni kunde tjäna lite pengar på uppmärksamheten ni fick och att ni använder pengarna till något bra och roligt.

Tack för en rolig blogg och lycka till!

Fantastiska Farbror Fri's picture
305
1407
64
0
Fantastiska Far...

Hej Sebastian och tack för din kommentar, 

Kul att du har hittat tillbaka till bloggen och att du gillar det du läser! Som du säger är det härligt att kunna använda uppmärksamheten till att göra ännu mer positiva saker...! 

 

Anonymous's picture
Diana1 (ej registrerad)

Jag vill dela mitt vittnesbörd till er alla, jag gifte mig med min man för 2 år sedan börjar vi ha problem hemma, vi slutar sova på samma säng, kämpar om små saker han kommer alltid hem sent på kvällen, dricker för mycket av alkohol och sova med andra kvinnor utanför sidan. Jag har aldrig älskat någon man i mitt liv utom honom. Han är min barns fader och jag vill inte förlora honom eftersom vi har arbetat så hårt för att bli det vi är idag . för några månader sedan bestämde han sig för att leva mig och barnet, att ensamstående mamma kan vara svår ibland och så jag har ingen att vända sig till och jag var hjärtbruten. jag ringde min mamma och förklara allt för henne, min mamma berättade för mig om Dr OGUNDU hur han hjälpte henne att lösa problemet mellan henne och min pappa, jag var förvånad över det eftersom de har varit utan varandra i tre och ett halvt år och det var som ett mirakel hur de kom tillbaka till varandra. Jag var riktad till Dr OGUNDU på hans email: drogunduspellcaster@gmail.com
och förklara allt för honom så han lovar mig att inte oroa sig för att han kommer att kasta en stavning och få saker att komma tillbaka till hur vi var så mycket kär igen och att det var en annan kvinnlig anda som styrde min man. mitt problem kommer att lösas inom två dagar. Så han kastade en stavning för mig och efter två dagar kom min kärlek tillbaka och frågade mig att förlåta honom. Jag är så glad nu. så det är därför jag bestämde mig för att dela med mig av mina erfarenheter med varje kropp som har ett sådant problem. Dr befri den stora stavningskastaren på hans e-postadress: drogunduspellcaster@gmail.com han kan lösa följderna

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (23)

Taggar