Fantastiska Farbror Fri
Likes
302
Antal inlägg
1335
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Åter i linje med Strategin - inköp i Kopparbergs och Millicom!

Efter förra månadens utsvävning (beskrivet i inlägget Håll dig till strategin IDIOT!) Så är ordningen återställd. Idag gjordes månadens inköp av nya aktier till portföljen och valet föll på två existernade innehav nämligen Kopparbergs och Millicom. 

Kopparbergs - har gått ner kraftigt sedan sommaren och handlas nu i linje med kursen direkt efter brexit omröstningen (som en händelse senast jag köpte aktier i bolaget). Jag tror fortsatt på bolaget och ägarna/ledningens förmåga att driva affärer och den nuvarande kursnedgången relaterad till nedgången i det britiska pundet kan när som helst vändas till det motsatta. Det finns en risk som alltid men den är lägre nu än när kursen var 30% högre. 

Millicom - har gått tillbaka efter sin rapport tidigare i veckan. Rapporten var inte dålig vilket var tydligt i och med att kursen inte gick ner på rapport dagen, därefter verkar det dock som om någon vill sälja mycket aktier och anonym har varit stor på säljsidan. Min syn på bolaget har inte förändrats och rapporten var stabil så då passar jag på att köpa när det går ner. 

Vad köper ni just nu? Några åsikter om dessa bolag? 

Taggar (blogg): 
Humankapitalisten's picture
5
10
2
0
Humankapitalisten

Har haft ögonen på Kopparbergs ett tag, inte helt omöjligt att det blir ett litet köp nu när den har dippat lite. Fantastisk reklam om inte annat, och bra att du håller dig till strategin!

//Humankapitalisten

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1336
65
0
Fantastiska Far...

Tjena Humankapitalisten och tack för din kommentar,

Jag det är skönt att hålla sig till strategin...å reklamen är en klassiker:-) 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (217)
Nov (4)

Taggar