Fantastiska Farbror Fri
Likes
302
Antal inlägg
1332
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

28-minuter som kan förändra ditt liv!!

Tidigare har jag skrivit om  världens bästa bok Early Retirement Extreme  skriven av Jacob Lund Fisker och på samma tema världens bästa blogginlägg The ridiculously simple math behind early retirment av Mr Money Mustache. Nu har det kommit en föreläsning i samma anda (möjligen till och med bättre)

Mannen bakom Mr Money Mustache, Pete Adeney, gjort ett framträdande som även filmats. Det handlar om varför man ska se till att så snart som möjligt frikoppla arbete från pengar, varför lycka är det enda rimliga målet i livet och inte minst hur vi gemensamt kan rädda världen. 

Klicka på den här länken och lyssna intensivt i 28 minuter, detta kan bokstavligen förändra sättet du ser på ditt liv! 

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Kalle56 (ej registrerad)

Jag funderar ibland på om jag hade varit mottaglig för tankar som dessa, när jag var tjugo?
Får vara glad att insikten kom till slut, även om det var betydligt senare.

Humankapitalisten's picture
5
10
2
0
Humankapitalisten

Jag ska också sprida vidare hans budskap, jag hoppas att fler får dessa fantastiska insikter. Jag tror att även unga kan uppskatta konceptet så länge det framförs på rätt sätt.

//Humankapitalisten

PerPenning's picture
252
544
54
0
PerPenning

Häpp! Borde kanske översättas och läggas upp på Pensionsmyndighetens hemsida?

Anonymous's picture
Besser (ej registrerad)

Otroligt kul att se MMM in real life (för oss som ibland följer bloggen..)

Vist är det förenklingar av livet, men det är också sanningar som gör att livet blir bättre.

Typexempel som jag hade i ett inlägg: Vad kostar en bra bil? Svaret beror på vad du vill ha. Om du vill ha status så kostar den 400 eller 800 tkr. Om du bara vill åka (enkelt, bekvämt och säkert) från A till B så kostar den 25, 50 eller 100 tkr. En snabb vinst på minst 300 tkr netto och skattefritt. Att användas till annat (typ dig själv och familjen).

Besser

Anonymous's picture
Lisa (ej registrerad)

Ville bara säga TACK! Superbra video!

Fantastiska Farbror Fri's picture
302
1332
65
0
Fantastiska Far...

Hej Allihopa och tack för era kommentarer!

Jag är också väldigt glad att MMM äntligen finns att tillgå som kort föreläsning. Visst det blir en massa förenklingar men den övergripande motoden är lättbegriplig och tillgänglig för de flesta. Tror också att det är betydligt enklare att förändra världen med ett positivt budskap än med ett negativt. 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (216)
Nov (3)

Taggar