Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1413
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

80% sparandegrad - inte alltid lätt att leverera!

Det här är ett kort inlägg om en matematisk självklarhet men något som jag ändå blivit väldigt varse den här månaden. Det är inte helt lätt att konsekvent hålla en sparandegrad över 80%.

Ett litet exempel från den senaste månaden, det ser ut som om vi får lite bättre inkomster igen beroende på att jag kommer få lite semesterersättning samt att vi har sålt lite grejer i samband med flytten sammantaget blir detta kanske 10 000 kr. På samma gång kom en tråkig överasning från den så förhatliga bilen vilken hade mage att inte bli godkänd i besiktningen (trots att jag har sagt till den att det är oacceptabelt;-) och en bromsreparation gick på 3000 kr.

Så med 10 000 kr i högre inkomster och 3000 kr i högre utgifter vilket inte låter så farligt så kanske vi ändå missar vårt högt ställda mål att leverera 6 månader på raken med över 80% sparandegrad?! Det roliga är ju självklart att vi kommer spara 7 000 riktiga svenska enkronor extra ändå:-) 

Livet är tufft:-) 

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
maxaallt.blogspot.se (ej registrerad)

Jag hade tagit ditt problem alla dagar i veckan, om man säger så. Man ska inte stirra sig blind på något bara för att! Ungefär som att välja en sämre aktie bara för att det är coolt att få utdelning varje månad. :)

Apropå sparkvot, ska man räkna utdelningar som inkomster? I mitt fall som inte är fri ännu hade det ju ökat min sparkvot eftersom 100% återinvesteras varje månad.

/Maxa Allt

Fantastiska Farbror Fri's picture
306
1413
64
0
Fantastiska Far...

Hej Maxaallt å tackar för din kommentar. 

Det är faktiskt ganska angenäma problem...om du hade sagt till mig för några år sedan att jag skulle "klaga" över sparkvot på 78-79% så skulle jag aldrig ha trott det:-)

Jag baserar min sparkvot på kassaflöde så utdelning är pengar in och räntebetalningar är pengar ut. För några år sedan var det betydligt större ränteutgifter än utdelningsintäkter...nu är det omvänt. Hur man räknar sparkvot är väldigt olika från person till person och det finns dem som är väldigt passionerade för just sitt sätt att räkna...

 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (25)

Taggar