Fantastiska Farbror Fri
Likes
305
Antal inlägg
1404
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Alternativa vägar ut ur ekorrhjulet!

OBS! Inlägget innehåller reklamläkar till bokus.se som säljer böckerna som jag rekommenderar.

Jag har tidigare rekommenderat ett böcker för den som vill bli ekonomiskt fri framförallt via sparande, men idag tänkte jag rekommendera några andra böcker på alternativa vägar ut ur ekorrhjulet. 

Den första boken är skriven av författaren Chris Gillebeau och heter Side Hustle (Bokus länk) och handlar om hur man kan starta en mindre sidoverksamhet vid sidan om sitt vanlig jobb. Det är en väldigt praktiskt bok med tips på hur man ska gå tillväga för att genom små steg varje dag kunna realisera sin dröm om en sidoverksameht på en månad. Den pratar både om praktiska utmaningar och hinder men även de begränsningar som vi sätter på oss själva genom att inte tro på vår förmåga och inte våga. När jag läser den här boken tänker jag också att många sidoverksamheter av den typ som beskrivs skulle räcka gott att leva på även utan ett heltidsjobb om man lever sparsamt så detta skulle kunna vara starten på ett livsstilsföretagande utanför ekorrhjulet. Hur som helst är den väl värd en läsning för den som har intressen åt det här hållet men ännu inte vågat ta steget. 

Den andra boken jag vill rekommendera heter "Unworking" och är skriven av Clark Vendeventer (Bokus länk) Denna bok handlar om hur författarens familj har byggt en liv kring fler olika inkomstkällor och där jobbet får anpassa sig till det valda livet men också om deras tidigare liv som vanliga konsumeter och anställda ner i botten när de inte ens hade ett eget hem. Livet som den här familjen skapat för sig själva bygger på en balans mellan sparsamhet/enkelhet och ett personligt entreprenörskap där både egna verksamheter och anställningar. Nyckeln här är att familjen bor precis där de vill vara, har mer fritid och möjlighet att disponera arbetet fritt samtidigt som de inte står och faller med en inkomstkälla vilket gör att de aldrig känner sig tvingade att acceptera sådant som inte passar in i deras valda liv. Här finns mycket inspiration för den som kan tänka sig att jobba frivillig deltid för att få ett liv utanför ekorrhjulet.  

Böckerna ovan kan tänkas finns på vissa bibliotek och om inte annat går det att lägga ett inköpsförslag. Om du väljer att köpa ett eget ex så använd gärna mina länkar ovan till bokus så får jag en liten provision på ditt köp, bokus skickar alla ordrar över 99 kr fraktfritt vilket gör att jag oftast väljer dem för mina inköp. När du har läst klart så skänk gärna böckerna vidare så att de kommer fler tillgodo. För egen del tänker jag kolla om mitt lokala bibliotek vill ta emot mina ex av böckerna ovan.  

Vad läser ni andra? Några tips till mig och läsarna i samma anda som ovan?

Taggar (blogg): 
Anonymous's picture
Bettan (ej registrerad)

Det heter inte sidoverksamhet utan BISYSSLA. Bara en lite kommentar - även den bäste kan fela. Tack för boktipsen för övrigt. 

Fantastiska Farbror Fri's picture
305
1406
64
0
Fantastiska Far...

Hej och tack för din kommentar, 

Med all respekt för att du troligen är bättre på svenska språket än mig så känner jag att en bisyssla inte nödvändigtvis är synonymt med en sidoverksamhet. Det senare är för mig en eget företag medan en bisyssla kan vara någon form av extraknäck som antsälld hos någon annan. Eller missförstår jag din invändning? En bisyssla kan väl även vara någon form av ideelt arbete? Här pratar jag om ett eget företag/verksamhet som man startar upp vid sidan om..kanske finns det ett bättre ord..men tycker inte att bisyssla funkar...

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (23)

Taggar