Fantastiska Farbror Fri
Likes
308
Antal inlägg
1456
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Börsen går ner…utdelningarna upp…

Några av våra bolag har nu kommit med sina delårsresultat.

Först ut var MQ redan i slutet av förra året vilka höjde utdelningen till 1,75 per aktie vilket var förväntat givet deras goda resultatutveckling och låga skuldsättning. Den utdelningen är nu avskild och borde finnas på kontot idag. Kesko vår finska handelskoncern (tänk typ Axfood och Byggmax i ett:-) rapporterade igår men hade sedan tidigare kommunicerat att de avser höja utdelningen från 1,5 EUR till 2,5 EUR.  De två norska bolagen i portföljen rapporterade igår. Gjensidige försäkring höjer utdelningen till 6,3 NOK per aktie ordinarie och 2 NOK extra. Den ordinarie utdelningen höjs medan den extra utdelningen är lägre än föregående år helt i linje med hur Gjensidige brukar agera genom att dela ut överskottskapital till aktieägarna. Hafslund (norsk el producent och nätägare) fortsätter att leverera hyfsade resultat trots låga elpriser och höjer utdelningen från 2,5 till 3 NOK.  Tele2 höjer också utdelningen med drygt 10% i linje med vad man tidigare har sagt till 5,35 SEK per aktie.

Min bedömning är att dessa  bolag alla kan försätta att dela ut även framöver då de har lönsamheten och kassaflödena för att vidmakthålla eller höja dessa nivåer. Möjligen finns en risk på nedsidan när det gäller Tele2 men där är värderingen så låg så jag skulle ändå kunna tänka mig att köpa mer på dessa nivåer. Återstår att se hur den här rapporteringsperioden fortsätter.

Hur ser det ut med era bolag? Vad händer med utdelningarna och hur ser ni på framtiden för dessa? 

 
Taggar (blogg): 
Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (38)
Apr (10)

Taggar