Fantastiska Farbror Fri
Likes
306
Antal inlägg
1413
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Bloggen tar semester - låg aktivitet fram till slutet av Augusti!

I fredags slutade fru fri jobba och då började vår gemensamma semester. Då kan kanske vän av ordning fundera över vad semester innebär när man är fri och då kan jag svara att det generellt innebär mer arbete. Dock ett mestadels angenämt arbete med att hitta på roliga saker tillsammans med familjen och samtidigt se till att få mat på bordet, påta lite i trädgården och resa runt en del i vårt vackra land. 

Under semestern så har jag vanligtvis betydligt mindre tid att skriva på bloggen så därför kommer aktivitetsnivån gå ner men om du har hittat hit nyligen finns det massor att läsa. Jag föreslår att du börjar på den här länken där jag har försökt sammanfatta några av de mer matnyttiga inläggen enligt min helt subjektiva bedömning. 

(Foton ovan från Fru Fri´s instagram @enkelboning, passa på och följ) Jag finns också på Twitter @frivid42

Den här bloggen och allt som jag gör har som syfte att vara trivsam för mig och er som läsare, men jag har även en större ambition att nå ut till fler med budskapet att frihet och frivillig enkelhet är möjligt för de flesta. Om du delar min uppfattninga att detta är ett viktigt budskap och vill bidra till min fortsatta kommunikation kring ämnet i detta och andra forum så stöd gärna bloggen genom att använda mina länkar nästa gång funderar på att köpa något. Här kan du hitta mer info om hur bloggens ekonomi ser ut och länkar till olika bolag som jag tycker har bra erbjudanden.  Ett riktigt bra spartips tycker jag är att byta mobil abonemang till ett av de billigare alternativen på marknaden. Vi är relativt aktiva men klarar oss med en kostnad på 99 kr i månaden per person.  Samma service med lägre pris kan det bli bättre, läs mer här.  

Vi ses och hörs igen efter sommaren, må friheten vara med er! 

Taggar (blogg): 
Tradetalk's picture
12
14
7
0
Tradetalk

Trevlig semester önskar jag, har varit ett nöje att följa dig det senaste året, jag har ju en liknande situation som dig och känner väl igen mig i mycket av det du skriver 

 

/Tradetalk 

Anonymous's picture
Utdelningsseglaren (ej registrerad)

Skönt med semster från "ledigheten" ;)

Har nu lagt till din blogg på listan över svenska ekonomibloggar. http://utdelningsseglaren.blogspot.se/2017/07/svenska-ekonomibloggar-hel...

Hälsar Seglarn

Anonymous's picture
Louis daughtry (ej registrerad)

Hej lån sökare,

BEHÖVER DU ETT LÅN ? Gäller nu om du är intresserad!

Behöver du ett brådskande lån för att starta företag, skuldlån? köpa en bil
Eller ett hus? Om ja, oroa dig inte mer, För vi erbjuder alla typer av lån på en
Låg och överkomlig ränta på 3% utan säkerhet och
Utan kreditkontroll. Kom tillbaka till oss om du behöver ett lån med nedan
information.

Kontakta E-post: louisdaughtryinvestment@outlook.com

Vi erbjuder följande lån nedan,
Personliga lån [säker och osäker]
Affärslån [säker och osäker]
Kombinationslån
Studenter lån
Konsolideringslån och så många andra.

LÅN ANSÖKAN FRÅN (fyll och returnera)
1. Fullständiga namn: ------
2. Land: -----------
3. Ange: ---------------
4. Kontaktadress: -------
5. Lånbelopp som behövs: ------
6. Lånets löptid --------
7. Månadsinkomst: ----------------
8. Direkt telefonnummer: -----------
9 SEX: ...................

EMAIL: [louisdaughtryinvestment@outlook.com]
Vänliga hälsningar.

Anonymous's picture
Bullsheit (ej registrerad)

Om det du sejer du har gjort är möjligt att gjöra, så hadde ju alla gjort det. Du prater skit, så enkelt är det.

Anonymous's picture
Leo (ej registrerad)

Undrar lite hur du räknar på kostnaden för bil? Får intrycket att det bara är de löpande kostanderna och inte någon form av värdeminskningskalkyl.

Anonymous's picture
Leo (ej registrerad)

Kom på att jag undra hur du räknar på skatteeffekter vid uttag? Du skrev något om att avkastninge var justerad för det osv. Kan du utveckla lite.

 

Personligen räknar jag om alla tillgångar till värdet "efter skatt" enligt en rimlig bedömning om hur det kan/kommr att skattas ut. Vi har kämpat genom åren för att kunna göra ett liknande upplägg som ditt. Där vi nu ser ut att kunna vara fria båda två om ganska precis ett år.

Anonymous's picture
Mea (ej registrerad)

Kul att läsa om er i Aftonbladet. Ni känns på helt rätt väg, det ska bli spännande och se hur era liv ser ut om tio år. Själv har jag bara sparkonto och kommer att bli uppäten av inflationen, skulle vilja våga ta steget och göra något med pengarna som ger avkastning. Men är skraj och vill helst ha både hängslen och svångrem för att tordas.

Anonymous's picture
Finländarna (ej registrerad)

Hej!

Tack för en inspirerande blogg! Vi är ett par från Finland som följt din blogg nu ett tag och känner vi har dig att tacka för vår nyfunna spariver, så stort tack för det! 

Vårt sparande började för några år sedan fast då var det främst frågan om ca. 10% av lönen. Innan dess levde vi främst med mentaliteten pengar in - pengar ut, hoppas det räcker till nästa lön. Idagens läge (efter att vi börjat läs din blogg för 6 månader sedan) är vi mycket mer systematiska och sparar ca 30-50% av våra löner (våra inkomster varierar en del p.g.a deltidsjobb samt studier, men vi sparar den del vi kan). Målet är att inom de närmaste åren öka vårt sparande till över 50% av inkomsterna. Från din blogg har vi funnit inspiration samt fått många superbra tips om hur vi kan få bättre kontroll över kostnaderna i vardagen. Målet är att bli fri innan 40, så vi har ca. 13 år på oss, vilket borde räcka mer än väl. 

Vi ville passa på och tacka för det inflytande du haft över våra liv, du har bevisat för oss att det är möjligt att bli fri bara man vill! Ha en skön semester med hela familjen!

Hälsningar från Finland!

Anonymous's picture
Vägentillettmer... (ej registrerad)

Hej! Läste artikeln i Aftonbladet och hittade på så sätt din blogg. Så spännande! Du och din fru har nått dit jag och min man är på väg och vi har fått många tips och idéer när vi tittat runt här bland dina inlägg. Vi är inte i mål men jobbar på. Vi bloggar om vår väg att nå ett mer balanserat liv. Titta gärna in på vår blogg www.vagentillettmerbalanseratliv.wordpress.com  

Tack för inspiration! Mvh Frida 

Fantastiska Farbror Fri's picture
306
1413
64
0
Fantastiska Far...

Hej Allhop och tack för era kommentarer, 

Leo - jag har valt en annan modell där jag räknar hela pensionsvärdet som en tillgång men där jag har satt ett lägre avkastningsantagande på pensionen för att kompensera för att detta är osakttade pengar. Eftersom dessa ska tas ut så långt i framtiden tycker jag att det blir mer korrekt men det är mer en fråga om tycke och smak. 

Finländarna - jättekul och höra er historia. Det är denna typ av kommentarer som gör att jag vill förtsätta att skriva, föreläsa, podda för jag tror att det finns så många som skulle kunna bli så mycket mer fria med ett lite annat tänk kring konsumtion. Det kommer gå superbra för er! 13 år är en lång tid och det skulle inte förvåna mig om det går fortare när ni väl börjar få upp farten. 

Vägen till mer - jättetrevlig kommetar och kul att ni hittar tips som är nyttiga här. Jag ska kolla er blogg vid tillfället, jag älskar att läsa om olika resor mot frihet. 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (25)

Taggar