Fantastiska Farbror Fri
Likes
305
Antal inlägg
1408
Följare
64
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Bloggens ekonomi - del 2 (2) - Utgifterna!

I gårdagens inlägg så berättade jag lite mer kring hur bloggen tjänar pengar och på vilken nivå inkomsterna är under en vanlig månad (om det nu finns något sådant).

Idag tänkte jag fortsätta med att berätta lite hur jag har använt dessa inkomster och omvandlat dem till något som förhoppningsvis ger tillbaka till er som läser. 

  • Utrustning - När jag slutade jobba och startade den nya bloggen för ett drygt år sedan så köpte jag en begagnad MacBook Pro och en telefon. Detta är till idag min firmas överlägset största utgift. Jag har även köpt en datorvästa, ett headset  och var tvungen att reparera telefonen efter en skada förra sommaren. 
  • Resor - jag bor på en mindre ort och ibland vill jag resa för att träffa likasinnade. Hittils har jag gjort två veckolånga resor till Stockholm för att träffa folk och få ny inspiration. Dessa har gjort i samband med olika event. Den huvudsakliga kostanden i samband med detta är tågbiljetter men vid ett tillfälle kunde jag inte övernatta hemma hos någon så då blev det en hotellövernattning också. 
  • Avgifter - bankens avgift för bankgiro samt avgift för bokföring online är inga stora kostnader men nödvändiga för att driva en lite firma. 
  • Böcker - jag lånar i första hand böcker på bibliotek och via fjärrlån går det mesta att låna. Det blir dock några enstaka bokköp för bloggen och i den mån jag hittar något riktigt intressant (tillexempel Job free) så har jag köpt in och givit bort böcker via bloggen. Detta kommer jag fortsätta med och återkommer inom kort med fler möjligheter att få intressanta böcker. 
  • Kontorsmaterial och porto - skrivarbläck, papper och porto för att skicka ut böcker har gått på några hundra. 
  • Nya projekt - som  jag  skrev igår så ligger jag i startgroparna för att dra igång lite föreläsningar och en podd. Dessa projekt har hittils inte kostat något men kan tänkas dra lite kostnader innan vi är igång. Detta blir flera sätt att nå ut med budskapet så det är en förlängning av bloggen som kanske kan nå andra människor.

 

Personligen tycker jag att det finns ett syfte med att en verksamhet bär sina egna kostnader. Att någon är beredd att betala (om än små summor) för att jag skriver så betyder det att det skrivna fyller ett syfte. Om dessa inkomster dessutom används för att återinvestera i verksamheten så kan detta utvecklas vidare.  

Hoppas att detta och gårdagens inlägg har tydliggjort lite mer hur jag tänker kring bloggens intäkter och utgifter! Om du har frågor och funderingar kring detta kommentera gärna! 

Taggar (blogg): 
Snålvargen's picture
11
13
1
0
Snålvargen

Köpte själv en begagnad macbook förra året. Kan jag varm rekommendera! Onödigt och köpa nya macbooks med onödiga grejer som touchbar. Jag fick en macbook pro 15' från 2013 för 7500, rena kapet.

Fantastiska Farbror Fri's picture
305
1408
64
0
Fantastiska Far...

Hej Snålvargen och tack för din kommentar, 

Ja det är bra att man kan köpa begagnat. Min var lika gammal men 13' och gick på 6 000 kr...vilket jag är mycekt nöjd med. Den här kommer funka många år till!!!

Anonymous's picture
Företagaren (ej registrerad)

Vad betalar du för din bank giro anslutning? Vilken bank har du?

Fantastiska Farbror Fri's picture
305
1408
64
0
Fantastiska Far...

Hej Företagaren,

Jag har inte siffrorna framför mig men jag tror att jag betalar cirka 900 kr om året för bankgiro, kort och överiga banktjänser. 

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2018 (24)

Taggar