Fantastiska Farbror Fri
Likes
302
Antal inlägg
1335
Följare
65
Medaljer
0
Om användaren
FRIHET ÄR MÅLET - SPARSAMHET ÄR NYCKELN! Jag heter egentligen Oskar Lindberg men bloggen drivs av mitt superhjälte alter ego Fantastiska Farbror Fri. Fantastiska Farbror Fri (FFF) är en ekonomisk superhjälte tillika familjeman med en fantastisk fru och tre underbara barn. FFF blev ekonomiskt fri (pensionär) strax innan sin 40-årsdag. Fantastiska Farbror Fri är utrustad med superkrafter utöver det vanliga inom sparsamt och enkelt leverne. Hans svaghet (för en sån har alla superhjältar) är en tumme som sitter mitt i handen någon som han tänker råda bot på under sina fria år. Den här bloggen handlar framförallt om hur man sparar ihop kapital och hur man får det att räcka länge genom sparsamt leverne och mer effektivt tänkande kring sitt liv och sin ekonomi vilket i förlängningen kan göra oss alla mer fria.
Kontakt email

RSS

RSS feed

Blogg

Byte i bevakningslistan - Industrivärden mot Investor?

Min inställning är naturligt lite motvals och jag blir orolig när helt plötsligt hela världen börjar tro på något. Tvärt om försöker jag hitta värde där många andra inte ser något och därför ha jag länge haft Industrivärden (det utskällda investmentbolaget) på min bevakningslista. Jag har varit sugen på att köpa många gånger men har alltid hittat bättre köplägen i andra bolag vaför det slutligen inte blivit något och nu börjar jag tveka. 

Nu har helt plötsligt alla börjat älska Industrivärden och Fredrik Lundberg ska komma in som någon sorts mesiasfigur och magiskt göra detta investmentbolag till något helt nytt och spännande. Vipps är substansrabatten utsuddad och de senaste 6 månaderna har aktien gått upp 20% utan att så mycket nytt har hänt (ja jag vet att korsägandet håller på att upplösas och att SCA ska bli ett helt nytt bolag genom att skifta ut skogen...men har något verkligen hänt som ökar värdet på Industrivärden?)

Under samma tid har Investor stått och stampat och handlas allt jämt till substansrabatt. Investor har på många sätt en mer intressant portfölj med de helägda bolagen (Patricia Industries) och EQT utöver de noterade innehaven. De har exponering mot industri, läkemedel/hälsovård, teknologi vilket till hög grad saknas i min portfölj. En direktavkastning på cirka 3% är i lägsta laget i min smak...men man kan kanske inte få allt..

Som jag sa i fredagens inlägg så tycker jag att något saknas i porföljen kanske skulle Investor vara den pusselbit som saknas?

Vad tycker ni andra? Hur ser ni på Investor/Industrivärden och övriga investmentbolag på börsen? Är det nått att ha? 

Taggar (blogg): 
Egon Investor's picture
19
70
3
0
Egon Investor

Jag har en ganska koncentrerad aktieportfölj med för närvarande sju aktier. Två av dessa är just Industrivärden där jag har investerat "klart" och Investor. Jag gillar således båda. 

Det bolag i min aktieportfölj som gått bäst hittills är Lundbergs. Jag skrev ett litet inlägg om detta för inte så länge sedan: https://egoninvestor.blogspot.com/2016/08/spannande-tider-i-lundbergs-och.html

Tack för en intressant blogg.

Mvh

Egon

Kommentera som anonym eller registrera dig/logga in
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Blog Archive

Blog Archive
2017 (217)
Nov (4)

Taggar